Σταθμός Ευζώνων: “Έπρεπε να περιμένω στα σύνορα μέχρι 20 Μαρτίου” (ΦΩΤΟ)

Σταθμός Ευζώνων: “Έπρεπε να περιμένω στα σύνορα μέχρι 20 Μαρτίου” (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία δεκάδων οδηγών φορτηγών στα σύνορα στο Τελωνείο των Ευζώνων, καθώς η απαγόρευση εισόδου μετά τις 19:00 έως τις 7:00 το πρωί, η υποχρέωση όλων των οδηγών σε rapid test και το πλαφόν της διέλευσης των 400 ατόμων ημερησίως, έχουν δημιουργήσει ουρές αναμονής πολλών χιλιομέτρων. Όπως αποκαλύπτει οδηγός στο GRTimes, μετά από 6 ώρες αναμονής, του είπαν ότι του επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα στις 20 Μαρτίου, καθώς όλα τα “ραντεβού” είχαν καλυφθεί!

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, καθώς σχηματίζονται τεράστιες ουρές από φορτηγά, των οποίων οι οδηγοί υποχρεούνται σε rapid test για την είσοδό τους στη χώρα. Η νέα εγκύκλιος που ορίζει τα νέα μέτρα για τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Κακαβιάς και Κήπων ήρθε να εντείνει την ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς απαγορεύθηκε η είσοδος μεταξύ 19:00 και 7:00, και τέθηκε όριο 400 ατόμων ημερησίως.

Οδηγός φορτηγού αποκαλύπτει στο GRTimes, ότι έφτασε χθες, 1/03/2020 στις 2:00 τα ξημερώματα, με την ουρά αναμονής να είναι στα 4 χιλιόμετρα, ενώ κατάφερε να φτάσει στο τελωνείο των Ευζώνων μόλις στις 8:30, όπου τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

“Συμπλήρωσα την φόρμα PLF (Passenger Locator Form) μερικά λεπτά πριν φτάσω στο σύνορο. Συνήθως, ο κωδικός ο οποίος μας δίνει το πράσινο φως για την είσοδό μας στη χώρα, ερχόταν μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως χθες δεν έγινε έτσι. Δεν μου ερχόταν απάντηση με τίποτα και χωρίς τον κωδικό δεν σου επιτρέπεται να εισέλθεις. Αμέσως μετά ενημερώθηκα ότι το ελληνικό κράτος έθεσε όριο ταξιδιωτών και επειδή τα ραντεβού γέμισαν, δεν μπορώ να μπω στην Ελλάδα. Ξαφνικά μου έρχεται απάντηση ότι το επόμενο διαθέσιμο “ραντεβού” εισόδου, ήταν στις 20 Μαρτίου. Εκεί σοκαρίστηκα”, περιγράφει ο οδηγός.

Έπρεπε να μείνει στο σταθμό για 20 μέρες

Συνειδητοποίησε, ότι θα έπρεπε να μείνει στο μεθοριακό σταθμό Ευζώνων για 20 ημέρες, καθώς όταν πάρεις το δρόμο της επιστροφής από μία χώρα, “ξεδηλώνεις” τα χαρτιά του εμπορεύματος στο τελωνείο της χώρας από την οποία εξέρχεσαι, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να γυρίσεις “φορτωμένος” προϊόντα.

“Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι οι οδηγοί των φορτηγών της Βόρειας Μακεδονίας, είχαν τη φόρμα PLF. Φαίνεται είχαν καλύτερη ενημέρωση από εμάς και πρόλαβαν να πάρουν σειρά”, υποθέτει.

Ο συγκεκριμένος οδηγός, κίνησε “γη και ουρανό” προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ήταν σε συνεχή συνεννόηση με την αστυνομία, με την ΟΦΑΕ και με την εταιρία του και εν τέλει, του επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα στις 16:00.

“Περίμενα πάρα πολλές ώρες, υποβλήθηκα σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό μέσα σε 10 λεπτά και εν τέλει μου επέτρεψαν να μπω στην Ελλάδα στις 16:00. Ούτε και ξέρω πως και γιατί, αλλά PLF δεν είχα”, αναφέρει ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, καταδικάζει τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους σταθμούς Κακαβιάς, Ευζώνων και Κήπων: “Αν μετέφερα τρόφιμα που ήθελαν ψυγείο, αέρια, καύσιμα κλπ. τι θα γινόταν; Δεν είναι δυνατόν να μείνεις για 20 μέρες στα σύνορα! Αν δε με άφηναν να περάσω δεν υπήρχε περίπτωση να έμενα εκεί τόσες μέρες. Αρχικά θα δημιουργούταν τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις που περιμένουν το εμπόρευμά τους. Το πιθανότερο είναι να προσπαθούσα να φύγω από Προμαχώνα. Αυτό θα κάνω άλλωστε και την επόμενη φορά. Στον Προμαχώνα δεν ζητούν καν το PLF”.

Ο ίδιος, κλείνοντας, εκτιμά ότι το Σαββατοκύριακο, πρόκειται να δούμε πρωτοφανείς ουρές αναμονής. “Εμείς συνήθως Σαββατοκύριακα γυρνάμε. Κλειστό το τελωνείο από το απόγευμα μέχρι το πρωί; Οι εικόνες που θα δούμε θα είναι πρωτοφανείς”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ