Στην «καρδιά» του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στην «καρδιά» του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Κώστας Καραμανλής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στις εγκαταστάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, έφτασαν πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και η γενική γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τους επικεφαλής του υπουργείου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ.κ. Νίκος Ταχιάος και Νίκος Κουρέτας, ο γενικός διευθυντής για τον ανάδοχο, Παναγιώτης Κορακίτης και από την πλευρά του Άκτωρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Επίσης, παρόντες στην ξενάγηση ήταν και εκπρόσωποι του μέλους της κ/ξ του αναδόχου, Hitachi.

Χωρίς οδηγό…

Αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέπτεται το Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη, καθώς από αυτό θα προγραμματίζονται και θα ελέγχονται οι λειτουργίες των συρμών που θα είναι driver less (χωρίς οδηγό).

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια θα προγραμματίζονται κάθε βράδυ και το τρένο θα ξεκινά μόνο του πρωί.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του Μετρό θα απασχολούνται περίπου 350 εργαζόμενοι.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής περιηγείται το Κέντρο Ελέγχου αλλά και το αμαξοστάσιο του Μετρό στο οποίοι σταβλίζονται οι 18 συρμοί, ενώ έχουν κατασκευαστεί  χώροι και σύγχρονα συστήματα για τον καθαρισμό και την ελαφρά και βαριά συντήρησή των συρμών.

Το Μετρό ολοκληρώνεται

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εδώ και ένα χρόνο άρχισαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών.

«Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι μπορούν να διαπιστώσουν ότι το έργο του Μετρό που είχε καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top