Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (VIDEO)

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Τις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στον ΟΛΘ, επισκέφτηκε νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη που ενημερώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΦΚΘ, Ορέστη Ανδρεαδάκη για τη πρώτη μουσειολογική μελέτη που ολοκληρώθηκε για το νέο Μουσείο Κινηματογράφου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έφτασε λίγο πριν τις 12μμ στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την υποδέχτηκαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φ.Κ.Θ, Ορέστης Ανδρεαδάκης και η γενική διευθύντρια του Φ.Κ.Θ, Ελίζ Ζαλαντό.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της που διήρκησε περίπου μισή ώρα, ενδιαφέρθηκε για την πορεία του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τον κ. Ανδρεαδάκη για το τι είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, είδε τους χώρους του μουσείου όπως είναι σήμερα, αλλά κυρίως της παρουσιάστηκε μια πολύ σύντομη εισαγωγή της μουσειολογικής μελέτης που μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο της στάδειο, με την κα. Σακελλαροπούλου να είναι η πρώτη που πήρε μια εικόνα, από το πως θα είναι το νέο μουσείο σε περίπου 2 – 2,5 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Ανδρεαδάκης, την κάλεσε να έρθει να εγκαινιάσει το νέο μουσείο με την ολοκλήρωση του. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φ.Κ.Θ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε διαρκώς ερωτήσεις, της άρεσε πάρα πολύ η ιδέα για το νέο μουσείο, ενώ αναγνώριζε αμέσως τις εικόνες μέσα στο μουσείο, γεγονός που σημαίνει ότι έχει δει πολύ σινεμά. Στην κα. Σακελλαροπούλου , η γενική διευθύντρια και ο καλλιτεχνικός διευθυντής χάρισαν μια έκδοση για τον εμπνευστή και ιδρυτή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δημήτρη Εϊπίδη, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021.

Το νέο Μουσείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρεαδάκης, με βάση την πρώτη μουσειολογική μελέτη το νέο Μουσείο θα βασίζεται πάνω σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος και βασικός είναι ότι δεν θα στηρίζεται σε ευρήματα και αντικείμενα αλλά σε μια ψηφιακή εγκατάσταση που θα αποτελείται από 100 οθόνες,  οι οποίες θα είναι “ευέλικτες” και θα φτιάχνουν διαφορετικές εγκαταστάσεις κάθε φορά και θα εμπλουτίζονται διαρκώς. “Οπότε η ιδέα είναι, να είναι ένα μουσείο το οποίο κάθε φορά που θα το επισκέπτεται κάποιος, να είναι διαφορετικό” ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

Επίσης, θα γίνει και μια διάταξη διαφορετική διάταξη του χώρου, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι δύο πλαϊνές πόρτες για να υπάρχει μια “επαφή” και με το μέρος του πρώτου προβλήτα.

Τέλος, θα βασίζεται πάρα πολύ και στο εκπαιδευτικό μέρος, με πρόβλεψη να είναι πάρα πολύ ανοιχτό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα μορφωτικά επίπεδα, όχι μόνο σε μαθητές και σε σινεφίλ “γιατί η ιδέα της μουσειολογικής μελέτης, είναι να έχεις επαφή με την επικαιρότητα” κατέληξε ο κ. Ανδρεαδάκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top