Στο Ταμείο Ανάκαμψης το μουσείο ιστορίας της Θεσσαλονίκης με τα ευρήματα του Μετρό, ανακοίνωσε η Μενδώνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το μουσείο ιστορίας της Θεσσαλονίκης με τα ευρήματα του Μετρό, ανακοίνωσε η Μενδώνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την ένταξη του έργου αποκατάστασης του κτιρίου Α3 του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στο οποίο θα δημιουργηθεί το λεγόμενο μουσείο ιστορίας της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει τα κινητά ευρήματα από τις ανασκαφές στο Μετρό, ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Από το υπό κατασκευή Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, σε εκδήλωση στο οποίο παραβρέθηκε πριν από λίγο με αφορμή την έναρξη εργασιών στο κτήριο Α2, η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, της αποκατάστασης του κτιρίου του μουσείου του Μετρό, μαζί με την έκθεση του, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την έκθεση του περιβάλλοντος χώρου.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Το έργο που όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, εντάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης πριν από λίγες ημέρες, με την απόφαση να είναι ήδη στη Διαύγεια είναι προϋπολογισμού 12.5 εκ ευρώ.

«Ξεκινά τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, με τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του κτιρίου, από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης έχει την ευθύνη της έκθεσης. Είναι ήδη εγκεκριμένες η μουσειολογική και η μουσειογραφική μελέτη, επομένως παράλληλα με το κτίριο, θα ξεκινήσει σιγά σιγά και η υλοποίηση του εκθεσιακού προγράμματος και του περιβάλλοντος χώρου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη.

Το νέο Μουσείο, σύμφωνα με την υπουργό, θα αναπτυχθεί στο κτίριο Α3 που διαθέτει περίπου 3.500 τετραγωνικά, μέσα στο οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα αναπτύξει το εκθεσιακό της πρόγραμμα, με τα εξαιρετικά ευρήματα από τις ανασκαφές, με στόχο να γίνει ένας προορισμός για τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης.

«Ο στόχος μας είναι στο τέλος του 2025, τότε δηλαδή που ολοκληρώνεται η περίοδος χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, να παραδώσει το υπουργείο Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το μουσείο των ευρημάτων του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου, που όπως λέει ο σεβασμιώτατος (Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας) είναι το μουσείο της Ιστορίας Θεσσαλονίκης» επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top