Συμβιβαστική λύση για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Συμβιβαστική λύση για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Προς αποκλιμάκωση οδεύει η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας σχετικά με τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων.

Βήμα προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος φαίνεται πως κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κατά πληροφορίες, έχει ετοιμάσει μία εγκύκλιο προς τους Μητροπολίτες όλης της χώρας και με την οποία θα ζητά «την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων».

Στην εγκύκλιο που αναμένεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισημαίνεται επίσης ότι δεν θα γίνει κανένας Αγιασμός υδάτων σε εξωτερικό χώρο, ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα κάνει χρήση της συνοδικής εξουσιοδότησης που είχε λάβει ώστε να μεταβεί στο Μοσχάτο και να κάνει εκεί τον Αγιασμό, συνοδεία του διάκου του, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα συνάθροισης πιστών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο υπήρξε καλό κλίμα, κάτι που συνέβαλε στην εξεύρεση λύσης. Εκκλησιαστικές πηγές τόνιζαν ότι «η επικοινωνία ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία διατηρείται στα ανώτατα επίπεδα».

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι η Εκκλησία δεν προσέφυγε τελικά στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει σχέδιο ήπιας αστυνόμευσης έξω από τις εκκλησίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ