Συνεδριάζουν στις 12:30 οι λοιμωξιολόγοι – Τι θα γίνει με το SMS

Συνεδριάζουν στις 12:30 οι λοιμωξιολόγοι – Τι θα γίνει με το SMS

Συνεδριάζει σήμερα στις 12:30 η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας – Αναμένονται ανακοινώσεις για την κατάργηση του SMS και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Με κεντρικό ζήτημα την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, συνεδριάζουν σήμερα στις 12:30 οι 32 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes. Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι, έχουν καταλήξει ήδη από κοινού ότι με το άνοιγμα της εστίασης, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των SMS στο 13033, ενώ ταυτόχρονα, πρόκειται να αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς όπως είχε αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «για τις διαδημοτικές μετακινήσεις εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης είναι λογικό να αρθεί η απαγόρευση. Θα γίνουν ανακοινώσεις και γι’ αυτό».

Η απαγόρευση κυκλοφορίας την εβδομάδα του Πάσχα, πρόκειται να ξεκινά από τις 23:00, ενώ αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο κατ’ εξαίρεση μετακίνησης τις ώρες αυτές.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, όπως είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να γίνει σταδιακά με τρεις – ημερομηνίες κλειδιά.

-Στις 3/04/2021, με το άνοιγμα της εστίασης, την κατάργηση των SMS, την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00 και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

-Στις 10/04/2021, με το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων

-Στις 15/04/2021, με το άνοιγμα του τουρισμού και κατ’ επέκταση την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και την περεταίρω άρση των περιοριστικών μέτρων, αναμένονται το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν και σήμερα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ