Σύνορα Προμαχώνα: Ουρά φορτηγών 10 χλμ. (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σύνορα Προμαχώνα: Ουρά φορτηγών 10 χλμ. (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Απελπισμένοι είναι οι οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα αυτή τη στιγμή, καθώς όπως αναφέρουν στο GRTimes, η ουρά αναμονής έχει ξεπεράσει τα 10 χλμ. – Μόνο ένας αστυνομικός διενεργεί ελέγχους ταυτοποίησης σε τρεις λωρίδες – Τι λέει ο πρόεδρος ΟΦΑΕ στο GRTimes

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Ουρά φορτηγών μέχρι και 10 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί αυτήν την ώρα στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Όπως αναφέρει στο GRTimes οδηγός που βρίσκεται στο σημείο, αιτία των πολύωρων καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι στο ελληνικό σύνορο, μόνο ένας αστυνομικός διενεργεί ελέγχους ταυτοποίησης και στις τρεις λωρίδες.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία του οδηγού στο GRTimes:

“Είναι δυνατόν ένα άτομο να ελέγχει όλες τις ταυτότητες; Το πρόβλημα δημιουργείται μόνο στο ελληνικό σύνορο. Μάλιστα, όταν παίρνουμε τηλέφωνο στο τελωνείο, μας λένε “εμείς κάνουμε την δουλειά μας” και ρίχνουν την ευθύνη στους Βούλγαρους. Λένε ότι δήθεν δεν δουλεύουν τα συστήματά τους. Βέβαια, μετά από αναμονή 6-8 ωρών, όταν επιτέλους φτάνουμε στο βουλγάρικο σύνορο, το διασχίζουμε με ευκολία και διαπιστώνουμε ότι για τις καθυστερήσεις οφείλεται το ελληνικό”, προσθέτει ο οδηγός μιλώντας στο GRTimes.

Ο ίδιος περιγράφει τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι οδηγοί, καθώς εκτός της ταλαιπωρίας από την πολύωρη αναμονή, αναγκάζονται να πραγματοποιούν τις φυσικές τους ανάγκες στο οδόστρωμα, ή να διανύουν αποστάσεις χιλιομέτρων με τα πόδια, για να βρουν κάποιο πρατήριο από όπου μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και νερό.

Ο πρόεδρος ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης αναφέρει στο GRTimes ότι κύρια αιτία των καθυστερήσεων είναι ότι στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, έχουν συσσωρευτεί οδηγοί που υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαν από τους Εύζωνες.

“Οι καθυστερήσεις όμως στους Εύζωνες είναι πολύ μεγαλύτερες, επειδή διενεργούν τεστ στους οδηγούς και επιτρέπουν ελάχιστα αυτοκίνητα να περνούν ημερησίως. Σκεφτείτε ότι ότι οι Σέρβοι οδηγοί εγκατέλειψαν αυτό το σύνορο. Έτσι, ενώ ο Προμαχώνας δεχόταν 1.000 αυτοκίνητα κάθε μέρα, ενώ τώρα είναι περισσότερα από 1.500. Το κλείσιμο ενός τόσο μεγάλου συνοριακού σταθμού αναγκάζει τα αυτοκίνητα να μεταφέρονται στον Προμαχώνα και να δημιουργείται κομφούζιο. Αλλά δεν ακούει κανένας. Όλα τα αυτιά είναι κλειστά”, εξηγεί.

Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ