Τέλλογλου για παρακολουθήσεις: Ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν τα λογισμικά από το 2013 (VIDEO)

Τέλλογλου για παρακολουθήσεις: Ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν τα λογισμικά από το 2013 (VIDEO)

Κλυδωνισμοί προκαλούνται από την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι ο πρώτος που κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του για το θέμα.

Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο Wiki Leaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. ‘Αρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, είπε ο Τάσος Τέλογλου.

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού, ενώ επιβεβαιώνοντας ότι τού ζητήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα είπε:

«Ονόματα προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας, όπως η Intellexa, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».

Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το link υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, σταμάτησε η συνακρόαση όταν έκανε καταγγελία για την νόμιμη επί σύνδεση και σταμάτησε παρακολούθηση του.

Σε ερώτηση για κακόβουλο λογισμικό σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Τέλλογλου απάντησε:

«’ Εχω δει τέτοια link να υπάρχουν σε τηλέφωνα κατά την έρευνα σε μη πολιτικά πρόσωπα , δεν έχω δει σε πολιτικά πρόσωπα».

Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης αλλά εκ των υστέρων αφού έγινε ζημιά.

Η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Σε υψηλούς τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσώπος την Τετάρτη είχε μιλήσει για την άρνηση του προεδρου του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί από τον νέο διοικητής της ΕΥΠ:

“Ο κ. Ανδρουλάκης με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων“, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει το λόγο της παρακολούθησής του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε συζήτηση με την ΕΥΠ και ότι δεν θα νομιμοποιήσει τις πρακτικές της κυβέρνησης συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία. Ζητεί να διαβιβαστεί το σύνολο του φακέλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Με ανάρτηση του και ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη την Τετάρτη στο θέμα, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προσχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ για Τέλλογλου: «Δεν θα μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού – Να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα»

Τένις: Ο Ναδάλ ανακοίνωσε την επιστροφή του στο Σινσινάτι

Πελώνη: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα από όσο θέλει να φανεί»

Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair CL-415 στη Γαλλία για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Θεσσαλονίκη: Σάλος με βίντεο που δείχνει ηλικιωμένη να πετάει μπαστούνι σε σκυλί

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top