Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: «Δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα» λέει ο γιατρός της οικογένειας (VIDEO)

Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: «Δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα» λέει ο γιατρός της οικογένειας (VIDEO)

Συγκλονίζει ο θάνατος του 23χρονου φοιτητή που πέθανε ξαφνικά στη Σίφνο, χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στα πιθανά αίτια του θανάτου του φοιτητή, αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο γιατρός της οικογένειας του 23χρονου.

Ο Παναγιώτης Ιακώβης, καρδιολόγος, γιατρός της οικογένειας του 23χρονου φοιτητή, που πέθανε αιφνίδια στην Σίφνο, ανέφερε στην εκπομπή ότι μέχρι τώρα, φαίνεται πως ο νεαρός είχε ένα ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση.

«Το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από που προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο» δήλωσε.

Μπορεί ο κορωνοϊός να ήταν η αιτία του θανάτου;

Για το αν μπορεί ο κορωνοϊός να ήταν η αιτία, αφού ο άτυχος νέος είχε βρεθεί θετικός, ο κ. Ιακώβης, τόνισε ότι: «Η συνήθης απάντηση του οργανισμού, είναι μία φλεγμονώδης απάντηση, δηλαδή μυοπερικαρδίτιδα συνήθως, προσβολή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου, δεν είναι συνήθως ισχαιμική απάντηση, δηλαδή δεν είναι ένα έλλειμμα αίματος.

Η πρώτη εικόνα λοιπόν είναι ότι εδώ έχουμε ισχαιμική απάντηση του οργανισμού, ισχαιμικό πρόβλημα στην καρδιά, συνεπώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κορωνοϊός κάνει ισχαιμία του μυοκαρδίου, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί. Συνήθως όμως ο κορωνοϊός δεν κάνει ισχαιμική απάντηση, κάνει μυοκαρδιακή βλάβη ή περικαρδιακή βλάβη του φλεγμονώδους τύπου, δηλαδή φλεγμονή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου».

«Δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ο νεαρός»

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν ο νεαρός είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ή καρδιολογικό πρόβλημα, είπε πως: «Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, μπορώ να πω ότι δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια».

Τέλος, ανέφερε πως: «Η υπόθεση του κορωνοϊού όπως διαπιστώνουμε καθημερινά από τους ασθενείς μας, ή από τα νοσοκομεία, ή από τους συναδέλφους μας που ενημερωνόμαστε, δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα πληθώρα περιστατικών, έχουμε θανάτους εν μέσω καλοκαιριού, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ακόμα, υπάρχουν ακόμα πολλά περιστατικά, πολλές περιπτώσεις ασθενών μας σε ιατρεία που έχουν υποστεί βλάβη καρδιολογική από κορωνοϊό, ακόμα και τώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Συνεπώς ακόμα και αν δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, θα πρέπει να προσέχουν οι συμπολίτες μας όταν βλέπουν πολύ κόσμο, όταν υπάρχει συνωστισμός, ή σε κλειστούς χώρους, δεν είναι καθόλου κακό να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους. Επίσης, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καλό είναι το επόμενο διάστημα να εμβολιαστούν, για να προστατευθούν για το φθινόπωρο που έρχεται».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Τι έδειξε η νεκροτομή για τον άτυχο 23χρονο

Θάνατος φοιτητή στην Σίφνο: Ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Λαμία: Φοιτητής πέθανε σε παραλία της Σίφνου– Βγήκε από τη θάλασσα και ξεψύχησε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top