Θεαγένειο Νοσοκομείο: Δριμύ κατηγορώ των εργαζομένων σε διοίκηση και κυβέρνηση

Θεαγένειο Νοσοκομείο: Δριμύ κατηγορώ των εργαζομένων σε διοίκηση και κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση προχώρησε το σωματείο εργαζομένων του Αντικαρκινικού Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης-Προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 5/10 στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση: 

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο βρίσκεται αυτή την περίοδο στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων σχετικά με την υποστελέχωση των τμημάτων και των υπηρεσιών του.

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα το Θεαγένειο, παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, επωμίσθηκε την περίθαλψη χιλιάδων ογκολογικών ασθενών της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.

Εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί τους ασθενείς του κανονικά χωρίς να αναστείλει καθόλου την λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων του κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο. Όμως δεν αναγνωρίστηκε έμπρακτα από το Υπουργείο Υγείας. Ελάχιστες οι προσλήψεις προσωπικού και αυτές μόνο επικουρικών, που δεν έφτασαν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Ελάχιστη χρηματοδότηση που δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου. Καινούργια τμήματα δημιουργήθηκαν με το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης ήρθε το τελευταίο διάστημα να προστεθούν οι 35 αναστολές συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η επικείμενη μεταφορά του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας τον επόμενο μήνα στην Πυλαία, όπου θα χρειαστούν πάνω από 40 εργαζόμενοι για να στελεχωθεί και δεν έχει προσληφθεί κανένας ακόμα.

Φτάσαμε στο σημείο νοσηλευτικά τμήματα στα οποία νοσηλεύονται 30 ασθενείς να υπάρχει στην βάρδια μία νοσηλεύτρια και σε εργαστήρια με μεγάλο φόρτο εργασίας ένας τεχνολόγος. Στο διοικητικό η ίδια κατάσταση. Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα τμήματα καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Τίθεται πλέον θέμα εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του Νοσοκομείου μας. Στους συναδέλφους μας επικουρικούς που έβαλαν πλάτη όλο αυτό το διάστημα, οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για λίγους μήνες επιτείνοντας την εργασιακή τους ομηρία. Οι συνάδελφοι που βγήκαν σε αναστολή από τους οποίους πολλοί εργαζόταν πάνω από 30 χρόνια στο νοσοκομείο, έχει κοπεί ο μισθός, δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ αντιμετωπίζοντας πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Οι τρίμηνες συμβάσεις που θα κάλυπταν τα κενά από τις αναστολές έμειναν στα λόγια.

Οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην φύλαξη του νοσοκομείου με ΣΟΧ δεν συμπεριλαμβάνονται στην 5μηνη ανανέωση συμβάσεων των υπόλοιπων επικουρικών και είναι στον αέρα. Η σύμβαση τους λήγει στο τέλος του χρόνου και ο εργολάβος είναι προ των πυλών.

Η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον όπως και τα άλλα θεσμικά αιτήματα μας. Ο σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον ξεκάθαρος. Κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών, επιστροφή των εργολάβων, Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, εργαζόμενοι στην δημόσια Υγεία σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας και απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπέρ του ιδιωτικού.

Την Τρίτη 5/10/2021 στις 08.00 π.μ οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου με σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να απαιτήσουμε άμεσα λύσεις!

ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων μας που βγήκαν σε αναστολή στην εργασία τους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση της χρηματοδότησης
  • Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top