Ελληνικός Τουρισμός: Θέμα ημερών η ΚΥΑ για την απασχόληση “εισαγόμενων” εργαζόμενων

Ελληνικός Τουρισμός: Θέμα ημερών η ΚΥΑ για την απασχόληση “εισαγόμενων” εργαζόμενων

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) από τα συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Τουρισμού, Οικονομικών και Ανάπτυξης) για την απασχόληση “εισαγόμενων” εργαζομένων από τρίτες χώρες, όπως η Αίγυπτο, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν, για να εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας, ο οποίος αριθμεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς περί τα 80.000 κενά σε θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στην απασχόληση “εισαγόμενων” εργαζομένων από τρίτες χώρες στον κλάδο του τουρισμού, αυτοί θα καλύψουν ειδικότητες, στις οποίες υπάρχει έλλειψη ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού, όπως καμαριέρες, σερβιτόροι και κηπουροί, όπως επίσης και θέσεις εργασίας στην κουζίνα όσον αφορά στην εστίαση. 

Πρόγραμμα κατάρτισης

Παράλληλα, όπως έχει γνωστοποιηθεί,  τη διετία 2023-2024 θα υλοποιηθεί πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα ως 1.250 ευρώ για 18.000 απασχολούμενους και ανέργους από τον τουριστικό κλάδο, με πόρους 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση σε όλες τις ειδικότητες του τουριστικού κλάδου διάρκειας 250 ωρών (3 μήνες), θα υλοποιηθεί μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ και ιδιωτών και αποσκοπεί επίσης στην κάλυψη των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στον ελληνικό τουρισμό.

Οι συμμετέχοντες θα εγγραφούν σε Μητρώο Ωφελουμένων που θα καταρτίσει το υπουργείο Τουρισμού και δικαιούχοι θα είναι Έλληνες ή ξένοι υπήκοοι, οι
οποίοι θα διαμένουν νόμιμα στη χώρα, όπως επίσης και όσοι είναι ήδη εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις, οι μακροχρόνια άνεργοι, ακόμα και οι πρόσκαιρα άνεργοι, που προέρχονται από τον κλάδο του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και ποιες θα είναι οι αλλαγές

Webinar στις 31 Μαΐου για τις παγκόσμιες προκλήσεις και προοπτικές στον κλάδο του τουρισμού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top