Θεοχάρης: Με νέα προγράμματα ο ΟΚΑΝΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεοχάρης: Με νέα προγράμματα ο ΟΚΑΝΑ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για την επόμενη μέρα του ΟΚΑΝΑ, για τα νέα προγράμματα, αλλά και για την σημασία της επανένταξης των χρηστών και της υποστήριξης του οικογενειακού περιβάλλοντος, μίλησε σε συνέντευξή του στον Real FM Θεσσαλονίκης και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά , ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Θανάσης Θεοχάρης.

Για την επόμενη μέρα του ΟΚΑΝΑ, ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει πως η δουλεία που κάνουν στοχεύει στο “να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση. Αν δεν πάμε στο πεδίο, αν δεν πάμε στην πρώτη γραμμή να δούμε τι χρειάζεται ο εξαρτημένος, τι έχει ανάγκη, τότε δεν έχει νόημα η δουλειά μας”.

Ο ΟΚΑΝΑ, ο μεγαλύτερος οργανισμός απεξάρτησης στην Ελλάδα, αριθμεί 67 δομές, ενώ παράλληλα έχει άλλα 75 κέντρα πρόληψης.

Ο κ. Θεοχάρης, ως νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ,  φέρνει νέα προγράμματα στον οργανισμό. Ωστόσο, επισημαίνει πως υπήρχε μια τεράστια έλλειψη προγραμματισμού. “Δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την ύπαρξη πολλών πραγμάτων, να προμηθεύονται, να στελεχώνονται μονάδες. Πέσαμε στα βαθιά. Μας έπεσε και η Covid-19. Δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος ο οργανισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας” αναφέρει ο κ. Θεοχάρης που προσθέτει πως παρ’ όλα αυτά, “δεν υπήρχε κανένα κρούσμα στους ωφελούμενους”.

“Είμαστε εδώ για να κοιτάμε μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Να τις τοποθετήσουμε στο σημερινό πλαίσιο, να δώσουμε αυτά που πρέπει να δώσουμε στους ωφελούμενους, κατάρτιση, εκπαίδευση, ακόμα και πιστοποίηση σε κάποιο τομέα”.

Τα νέα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ στοχεύουν στην πρόληψη και τη μείωση της βλάβης.

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top