Θεσ/νίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο

Θεσ/νίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο

UPDATE: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, επί της οδού Π. Κορομηλά η πορεία. Αφού τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο συνέχισαν την πορεία τους και μέσω της οδού Μητροπόλεως, κατευθύνονται ανατολικά προς τον Λευκό Πύργο.

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα οι διαδηλωτές

Κόντρα στη λεωφόρο Νίκης η πορεία

 

Περίπου 100 τα άτομα που συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος 2012» στον Λευκό Πύργο, με αφορμή την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούν συλλογικότητες από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση πραγματοποιείται ως αντισυγκέντρωση στο κάλεσμα που έχουν προαναγγείλει για τον Λευκό Πύργο, στις 18:00, εθνικιστικές οργανώσεις, με αφορμή και τη σημερινή ημέρα Μακεδονικού Αγώνα που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η 18η Οκτωβρίου.

Από το άγαλμα Βενιζέλου ίσως πραγματοποιηθεί πορεία αργότερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου ίσως οι δύο κινητοποιήσεις να συναντηθούν, με τις αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο, να είναι έτοιμες να αποτρέψουν το ενδεχόμενο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ