Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τον προϋπολογισμό-Τι ζητούν (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τον προϋπολογισμό-Τι ζητούν (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό, τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλει η πανδημία και φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη των σωματείων πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή.

“Ο προϋπολογισμός έρχεται να προσθέσει στα δεκάδες μέτρα που έχουνε παρθεί, όχι για την προστασία της υγείας, ούτε για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, αλλά για την θωράκιση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων και για το τσάκισμα της ζωής των εργαζομένων “, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Πέτρος Σιμάδης.

” Τα σωματεία είμαστε εδώ σήμερα που ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός να δηλώσουμε πως οι δικές μας ζωές και η δικιά μας δουλειά είναι που βγάζουν τα εκατομμύρια των κερδών και είναι αυτά που εξασφαλίζουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς και από αυτή τη σκοπιά θεωρούμε ότι όλα τα χρήματα αυτά έπρεπε να πάνε για την υγεία μας, για την προστασία των οικογενειών μας, για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας “, τόνισε.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Σιμάδης, “αυτά που διεκδικούμε “εδώ και τώρα” είναι:

-Ο κρατικός προϋπολογισμός να μην κατατεθεί

-Να θωρακιστεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να αυξηθεί το κονδύλι και όχι να μειωθεί εν μέσω πανδημίας όπως γίνεται σήμερα που είναι μείον 600 εκατ. Ευρώ

-Να σταματήσουμε να είμαστε χορηγοί του σφαγείου του ΝΆΤΟ με 4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο

“Όλα αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να πάνε στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους πίσω”, σημείωσε.

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ