Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» για την εστίαση Agrotica και καιρός-Προκρατήσεις για 26η & 28η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» για την εστίαση Agrotica και καιρός-Προκρατήσεις για 26η & 28η Οκτωβρίου

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Οικονομική ανάσα για τους επιχειρηματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η έκθεση «Agrotica» που έφερε πολύ κόσμο από όμορους και μη νομούς στην πόλη οι οποίοι με σύμμαχο και τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες απόλαυσαν την ολιγοήμερη διαμονή τους στη «Νύφη του Θερμαϊκού».

Όπως τονίζει μέσω του GRTimes, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του Ν. Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης «οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες την πόλη μας λόγω της Agrotica ήταν πάρα πολλοί, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Τα μαγαζιά δούλεψαν, βοήθησε και ο καιρός με τα τραπεζοκαθίσματα που παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους και όλο αυτό αποτέλεσε βαθιά οικονομική ανάσα για τους επιχειρηματίες, ειδικότερα αυτών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο».

Οι εκθέσεις βοηθούν πολύ την εστίαση

«Οι εκθέσεις και γενικότερα οι διεθνείς εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη, βοηθούν πάρα πολύ τον κλάδο της εστίασης σε μια πολύ δύσκολη εποχή. H Θεσσαλονίκη έχει απόλυτη ανάγκη από αυτές. Οι αυξήσεις που παρατηρούνται τελευταία, ειδικότερα στον τομέα της Ενέργειας, αλλά και των βασικών πρώτων υλών, παραμένουν ένας μεγάλος βραχνάς, όμως τέτοιου είδους event της δίνουν μεγάλη ώθηση και κίνητρο για το μέλλον. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει και η βοήθεια από την Πολιτεία την οποία και περιμένουμε» πρόσθεσε στο GRTimes o κ. Επιτροπίδης.

Ο κόσμος θα βγει κατά την εορταστική περίοδο    

Εξίσου ενθαρρυντικά δε, είναι και τα μηνύματα που έρχονται ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο την 26η Οκτωβρίου και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» την 28ης Οκτωβρίου, μετά την οποία ακολουθεί Σαββατοκύριακο.

«Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, μας επιτρέπουν να χαμογελούμε και να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα βγει το τριήμερο και θα βοηθήσει περαιτέρω τον ταλαιπωρημένο μας κλάδο. Εάν μάλιστα, συνεχιστούν και αυτές οι καιρικές συνθήκες, τότε θα μιλάμε για πολύ καλή εβδομάδα» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ – Μπαρ Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top