Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί χάρισαν χαμόγελα σε παιδιά στο… Χαμόγελο του Παιδιού (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί χάρισαν χαμόγελα σε παιδιά στο… Χαμόγελο του Παιδιού (ΦΩΤΟ)

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν για άλλη μια φορά αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας δώρα και φέρνοντας χαρά στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Φοίνικα, ύστερα από πρωτοβουλία του αρχιφύλακα και αθλητή με αναπηρία, Διογένη Τσώνη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Άλλη μια συγκινητική πρωτοβουλία υλοποίησαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά, στο Χαμόγελο του Παιδιού στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας παιχνίδια και βιβλία, με τα παιδιά να τους υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά.

Ένα περιπολικό και δύο μηχανές της Άμεσης Δράσης – της Ομάδας ΔΙΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, με τους αστυνομικούς να μοιράζουν τα δώρα που έφεραν μαζί τους και να δέχονται καταιγισμό ερωτήσεων για τη δουλειά τους.

Περίπου 15-17 παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι ηλικίας 17 ετών, έκαναν διαρκώς ερωτήσεις, όπως πχ, για το πώς οι αστυνομικοί εντοπίζουν υπόπτους, ποια διαδικασία ακολουθούν για να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο, πως μπορούν να καταλάβουν κάποιον που πάει να τους παρενοχλήσει, με τους αστυνομικούς να τους μιλούν για πάρα πολύ ώρα, λύνοντας τους κάθε απορία.

Η πρωτοβουλία της νέας δράσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ανήκει στον αστυνομικό Διογένη Τσώνη, αρχιφύλακα και αθλητή με αναπηρία, ο οποίος επίσης δεν έκρυψε τη  χαρά του για την ανταπόκριση της κίνησης αυτής από τα παιδιά, αλλά και τη συγκίνηση του.

«Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία ώστε να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά που έχουν ανάγκη, σε συλλόγους και όπου αλλού μπορούμε να βοηθήσουμε. Όσα περισσότερα χαμόγελα χαρίζουμε, τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση μας» δήλωσε ο κ. Τσώνης, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την υπεύθυνη του Χαμόγελου του Παιδιού στον Φοίνικα, Ιωάννα Λυκοτσέτα, όλο το προσωπικό της δομής για τη φιλοξενία, αλλά και τους συναδέλφους του αστυνομικούς, οι οποίοι συνέβαλλαν με τη βοήθεια τους, ώστε η κίνηση  αυτή να «στεφθεί» με επιτυχία και τα παιδιά να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα τους.

Στο τέλος της επίσκεψης, τα παιδιά ζήτησαν επίμονα από τους αστυνομικούς να μην τα ξεχάσουν και να περνούν όποτε μπορούν από εκεί, «έστω για έναν καφέ», με τους  αστυνομικούς να δεσμεύονται ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους, όσες περισσότερες φορές μπορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κατερίνη-Συγκλονιστικό βίντεο: Αστυνομικός σώζει νεαρή που καταρρέει μέσα σε καφετέρια (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top