Θεσσαλονίκη: Είδος προς… εξαφάνιση, οι πνευμονολογικές κλινικές

Θεσσαλονίκη: Είδος προς… εξαφάνιση, οι πνευμονολογικές κλινικές
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Χωρίς πνευμονολογικές κλινικές παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τις συγκεκριμένες ανάγκες των ασθενών να καλύπτονται από εφημερίες, μόνο από το νοσοκομείο Παπανικολάου και αυτό, ελάχιστες μέρες τον μήνα.

Με δεδομένες τις ελλείψεις πνευμονολόγων και αντίστοιχων κλινικών και σε άλλες περιοχές, όπως επισημαίνουν και γιατροί στο GRTimes.gr, το Παπανικολάου καλείται να καλύψει σχεδόν τη μισή Κεντρική Μακεδονία.

Οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω του κορωνοϊού και συγκεκριμένα τα προβλήματα που σχετίζονται πχ με αναπνευστικές δυσλειτουργίες, αναπνευστήρες κτλ, καλύπτονται σχεδόν πάντα από παθολόγους-λοιμωξιολόγους και όχι από πνευμονολόγους, που όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, o πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Σπύρος Ζακυνθινός, θα μπορούσαν να προσφέρουν εξειδικευμένη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Για να διαπιστώσει κανείς τι γίνεται με τις πνευμονολογικές κλινικές, αρκεί να δει τον πίνακα εφημεριών του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Από 1/1/2020, στον πίνακα εμφανίζεται μόνο το νοσοκομείο Παπανικολάου για τέτοια περιστατικά και ειδικότερα ανά μήνα:

Ιανουάριος 8 εφημερίες, Φεβρουάριος 6, Μάρτιος καμία εφημερία, Απρίλιος καμία, Μάιος 4, Ιούνιος 4, Ιούλιος 7, Αύγουστος 6, Σεπτέμβριος 4 και Οκτώβριος 3.

Το κενό που υπάρχει στις πνευμονολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης άλλωστε, έθιξε σήμερα και ο πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), πνευμονολόγος Ηρακλής Τιτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον Real Fm 107,1 και στη Μαρία Σαμολαδά, ανέφερε χαρακτηριστικά πως στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία τέτοια κλινική, ενώ τα μεγάλα νοσοκομεία όταν εφημέρευαν για αντίστοιχα περιστατικά, δεν είχαν πνευμονολόγο (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

4η ΥΠΕ: Προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, δήλωσε στο GRTimes.gr πως ως ειδικότητα, τα πνευμονολογικά περιστατικά διαχειρίζονται μέσα στις παθολογικές κλινικές, χωρίς προβλήματα.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο ΑΧΕΠΑ ή το Ιπποκράτειο που διαχειρίζονται περιστατικά Covid εδώ και μήνες, η ΥΠΕ έστειλε πνευμονολόγους από τα Κέντρα Υγείας, ωστόσο αυτοί δεν χρειάστηκαν.

Συμφώνησε πως ένα μεγάλο, σύγχρονο νοσοκομείο, δεν μπορεί να μην έχει τη συγκεκριμένη ειδικότητα, κάτω από την παθολογία έστω, σαν τμήμα της παθολογίας, επισημαίνοντας πως το Ιπποκράτειο νοσοκομείο εξετάζει τη δημιουργία κλινικής ή τμήματος πνευμονολογίας και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό και εξασφαλιστούν οι σχετικοί χώροι, αυτό μπορεί να γίνει.

Προς το παρόν είπε, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα στη δημιουργία νέων ΜΕΘ, καθώς είχε 860 κλίνες και μόνο 8 ΜΕΘ και με την υλοποίηση του σχεδιασμού για 30 νέες ΜΕΘ και 8 ΜΑΘ (μονάδες αυξημένης φροντίδας) έπρεπε να εξασφαλιστούν επιπλέον χώροι.

Ο κ. Τσαλικάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για δημιουργία τμήματος ή πνευμονολογικής κλινικής και στο ΑΧΕΠΑ, μετά το 2024 όμως, όταν μετεγκατασταθεί η παιδιατρική κλινική στο Παιδιατρικό Νοσοκομείου στο Φίλυρο, θα δούμε τι θα κάνουμε με τους χώρους που θα απελευθερωθούν.

ΕΝΙΘ: Μέχρι και… δερματολόγοι σε κλινική covid

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr o Χρήστος Καραχρήστος, ειδικευόμενος πνευμονολόγος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι χρόνια και πως ήδη πριν την πανδημία, τα κενά στο νοσοκομείο Παπανικολάου έφταναν στο 50% και των ειδικευόμενων και των ειδικών. Δηλαδή, οι μισές οργανικές θέσεις ήταν ήδη κενές. Το δε νοσοκομείο, το μοναδικό που εφημερεύει για πνευμονολογικά περιστατικά, είχε δύο πνευμονολογικές κλινικές, αλλά η μία δόθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του Covid. Για τις ίδιες ανάγκες χρησιμοποιείται και η μια κλινική που είχε το Παπαγεωργίου.

«Σε αυτό το διάστημα ήρθαν κάποιοι επικουρικοί, αλλά έφυγαν και κάποιοι ειδικευόμενοι και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ουσιαστικά» τόνισε, με αποτέλεσμα ακόμη και πριν τον κορωνοϊό, οι ανάγκες των πνευμονολογικών ασθενών της Θεσσαλονίκης να μην καλύπτονταν όπως έπρεπε.

Λόγω και του ότι δεν υπήρχαν πνευμονολογικές κλινικές σε πολλές περιοχές, το νοσοκομείο Παπανικολάου έπρεπε να καλύπτει και τις ανάγκες νοσοκομείων όπως της Κατερίνης, Έδεσσας, Πέλλας, Κιλκίς, που δεν έχουν ούτε πνευμονολόγο και αυτό πρακτικά σημαίνει πως σήμερα το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημερεύει για σχεδόν τη μισή Κεντρική Μακεδονία, τέσσερις μέρες τον μήνα.

Ο γραμματέας της ΕΝΙΘ συμφωνεί ότι πρόκειται για μια παθολογική ειδικότητα και πως οι παθολόγοι γενικά μπορούν να εξυπηρετούν, αλλά όπως υπογραμμίζει αυτή είναι μια παρωχημένη αντίληψη: «Μιλάμε για το 2020 που δεν θα έπρεπε να γυρνάμε προς τα πίσω, αλλά να πηγαίνουμε προς τα μπροστά και οι εξειδικεύσεις που υπάρχουν της παθολογικής ειδικότητας θα πρέπει να ενδυναμώνονται και όχι να απογυμνώνονται». Προσθέτει πως υπάρχει ανάγκη να εφημερεύει πνευμονολόγος για να μπορεί να συμβάλλει και να δίνει μια έξτρα εξειδικευμένη συμβουλή και για τις διασωληνώσεις πχ και για την αναπνευστική ανεπάρκεια ασθενών.

Ο κ. Καραχρήστος υποστηρίζει πως πρέπει να γίνουν πνευμονολογικές κλινικές στα μεγάλα νοσοκομεία, να γίνουν άμεσες μαζικές προσλήψεις ειδικών πνευμονολόγων που θα μπορούν να αυξήσουν και ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

«Το να κλείνεις κλινικές για να ενισχύσεις την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid δεν μπορεί να συνεχίζεται. Και στο Παπανικολάου και στο Παπαγεωργίου που έχω γνώση, εφημερεύουν ως ειδικευόμενοι, γιατροί άλλων ειδικοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με αναπνευστικά προβλήματα. Στο δε Παπαγεωργίου στην κλινική Covid πήγαν 3 ειδικευόμενους δερματολόγους και για τις εφημερίες και για την αντιμετώπιση των περιστατικών στην κλινική. Και εννοείται πως όταν η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όλοι οι γιατροί θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε.

Σ.Ζακυνθινός: Η ιατρική είναι μια, αλλά τις εξειδικευμένες γνώσεις δεν τις έχουν όλοι

Τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένας πνευμονολόγος στην αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών, υπογραμμίζει μιλώντας στο GRTimes.gr o Σπύρος Ζακυνθινός, Καθ. Εντ. Θεραπείας και Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Συμφωνεί επίσης πως όλοι οι γιατροί, λίγο – πολύ κάνουν τη δουλειά των υπολοίπων, «καθώς η Ιατρική είναι μία» και πως στα απλά περιστατικά μπορούν όλοι να ανταποκριθούν, ωστόσο υπογραμμίζει με έμφαση ότι τις εξειδικευμένες γνώσεις, δεν τις έχει ο καθένας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το ίδιο αποτελεσματικά ένας γιατρός, όλες τις περιπτώσεις.

Έδωσε μάλιστα ένα παράδειγμα, λέγοντας πως «πολλοί ασθενείς γλυτώνουν τον αναπνευστήρα, αν τους βάλεις μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, δηλαδή αναπνευστήρα απ` έξω, αλλά αυτή είναι μια διαδικασία που δεν την ξέρει κανείς άλλος εκτός των πνευμονολόγων». Επίσης, ανέφερε πως άλλες ειδικότητες δεν μπορούν να γνωρίζουν την εξειδικευμένη αντιμετώπιση κάποιων αναπνευστικών προβλημάτων, τα οποία μπορεί να είναι πολλές φορές βαριά αλλά και συχνά και ειδικά τώρα που έρχεται και χειμώνας, με τις πνευμονολογικές κλινικές που πλημμυρίζουν από βαριές πνευμονίες, άσθμα κτλ.

Ο κ. Ζακυνθινός δηλώνει πως ειδικά τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο, ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό, δεν μπορούν να μην έχουν πνευμονολογικές κλινικές, καθώς στις παθολογικές κλινικές που εφημερεύουν, ελλείψει πνευμονολόγων. τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονται συνήθως όπως – όπως. «Δεν αφήνουν βέβαια τους ασθενείς να πεθάνουν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι οι ασθενείς έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Και είναι πολύ συχνά τα περιστατικά αυτά» επισημαίνει.

Η επιστολή στον υπουργό Υγείας

Τον περασμένο Μάιο, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρέδωσε στον υπουργό Υγείας, επιστολή με την οποία έθετε τα παραπάνω ζητήματα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας. Την επιστολή παρέδωσε ο κ. Ζακυνθινός ιδιοχείρως στον κ. Κικίλια, ο οποίος αφού τη διάβασε είπε ότι συμφωνεί με τα θέματα που εκτίθενται, υποσχόμενος σύμφωνα με την ΕΠΕ,  να τους συμβουλευτεί ως προς την υλοποίησή τους.

Στις πρώτες προτάσεις που έχουν και πιο επείγοντα χαρακτήρα, έθεσε τη δημιουργία Πνευμονολογικών Κλινικών στα μεγάλα Γενικά Νοσοκομεία και πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα τη δημιουργία κλινικών σε  Ιπποκράτειο-Ερυθρό Σταυρό-Λαϊκό-Βούλα, στη Θεσσαλονίκη δημιουργία κλινικών στο ΑΧΕΠΑ και το
Ιπποκράτειο και στην περιφέρεια σε κάθε μεγάλο Γενικό Νοσοκομείο.

Επίσης ζητούσε τη συμμετοχή των πνευμονολόγων σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία κτλ καθώς, λόγω της πολύ μεγάλης συχνότητας και νοσηρότητας των αναπνευστικών παθήσεων, θα μπορούσαν να μειώσουν τα περιστατικά που θα μεταφέρονται σε ανώτερες βαθμίδες υγείας.

Στις προτάσεις δεύτερης προτεραιότητας, τέθηκαν η πρόσληψη επικουρικών ιατρών 5ετούς θητείας με σκοπό να καλυφθεί η έλλειψη ειδικευομένων στη Πνευμονολογία και η δυνατότητα των πνευμονολόγων να εξειδικεύονται στη Λοιμωξιολογία και να μετεκπαιδεύονται στην Ογκολογία Θώρακος.

Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:3521/10

ΠΚΜ: Αύριο η έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα παρουσία Χαρδαλιά Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

15:3021/10

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:2021/10

ΠτΔ: Εμβολιάστηκε κατά του ιού της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου Ελλάδα ,Υγεία

15:1021/10

ΟΑΣΘ: Σε κυκλοφορία από σήμερα επιπλέον 54 λεωφορεία Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1021/10

Στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Μπέος Δήμοι

15:0221/10

ΕΣΘ: Στις κάλπες οι έμποροι της Θεσσαλονίκης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:0121/10

Τριμερής-Μητσοτάκης: Η Άγκυρα φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές Διεθνή

15:0021/10

«Ελλάδα 2021» : «Ας κρατήσουν οι χοροί» (VIDEO) Ελλάδα

14:5321/10

Σπάνιες ιστορίες για το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ Αθλητισμός

14:5121/10

Πυρκαγιά σε απορρίμματα δίπλα στον οικισμό Αγίας Σοφίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:4521/10

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Το γράμμα του δράστη στην οικογένεια της βιολόγου Κοινωνία

14:3221/10

Οι Πωλήσεις – ΜΑΜΟΥΘ του Ολυμπιακού στην Πρέμιερ Λιγκ! Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Σημαντικά

14:3021/10

Δίκη ΧΑ: Αμετανόητος ο Κασιδιάρης – Επιχειρεί να μπλέξει πολιτικά πρόσωπα Πολιτική

14:2021/10

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» στην Κ. Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:1621/10

Η ΕΕ να δίνει κονδύλια με γνώμονα το σεβασμό του κράτους δικαίου Άρθρα

14:1021/10

Ξεκινά σήμερα η πληρωμή Βασικής ενίσχυσης αγροτών Αγροτική Οικονομία ,Κοινωνία

14:1021/10

Τσίπρας από Κοζάνη: Κυβερνητική αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0021/10

Ιωάννινα-Covid-19: Δύο ακόμα κρούσματα στο Γηροκομείο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0021/10

Εύβοια: 18 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Ψαχνά Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:5321/10

Λαζάρου: Έκκληση για την πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

13:4521/10

Ζήσης Κασιάρας: Πέθανε από κορωνοϊό ο βιολιστής διάσημων τραγουδιστών Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4421/10

LIVE οι κοινές δηλώσεις της Τριμερής Συνόδου Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου Διεθνή ,Πολιτική

13:4121/10

Λαγκαδάς: 4 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:3421/10

Καλαφάτης: Μάσκες παντού για να καταπολεμήσουμε την πανδημία Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:3021/10

Ζαχαράκη: 36 σχολεία κλειστά και 300 τμήματα λόγω κορωνοϊού Παιδεία ,Πολιτική

13:2921/10

Χρυσοχοΐδης: Αυτή είναι η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» – Τι είπε για Έβρο Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:2521/10

Θεσσαλονίκη: Βάζουν παγκάκια στις πιάτσες οι οδηγοί ταξί Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:1521/10

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν τα rapid tests στις Σέρρες Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:0521/10

Ηράκλειο: Ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Τουρισμός

13:0021/10

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βουλή Βουλή ,Κορωνοϊός

12:5921/10

Σιμόπουλος για covid: Μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια (HXHTIKO) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:5021/10

Σ. Μισέλ: Το Λονδίνο πρέπει να λάβει μια απόφαση για το Brexit Διεθνή ,ΕΕ

12:4021/10

Δίκη ΧΑ: Αμετακίνητη η εισαγγελέας – Εμμένει στην πρότασή της Πολιτική

12:3421/10

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Πολιτική

12:3021/10

Στοίχημα: Σκοράρουν σε Ιταλία και Ολλανδία για το 1.61 και 1.96 Αθλητισμός

12:2121/10

Χρυσοχοΐδης: Κανείς δε θέλει να κυνηγάει 14χρονους (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1521/10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – Και άλλος γιατρός θετικός Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

12:0721/10

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και αγορά (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0021/10

Νταντάμης: To branding, επόμενο βήμα για τον τουρισμό του Δ. Κατερίνης Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Επιχειρήσεις

11:4521/10

Μεταξουργείο: Εκκένωση κατάληψης υγειονομικής «βόμβας» Κοινωνία

11:3321/10

Δίκη ΧΑ: Συνεχίζεται η διαδικασία – Παρών ο Η. Κασιδιάρης Πολιτική

11:3021/10

Δερμιτζάκης: Έως 1000 κρούσματα τη μέρα τον Οκτώβριο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:2721/10

Τριμερής-Μητσοτάκης: Η Ευρώπη ξέρει ποιος είναι ο ταραχοποιός στη γειτονιά μας (VIDEO) Πολιτική

11:1521/10

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο Οικονομία

11:0521/10

Να μυρίσουμε τα νύχια μας Αθλητισμός

11:0021/10

Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη Κοινωνία

10:5821/10

Συνεργασία ΕΛΛΑΚΤΩΡ με EDP Renewables για αιολικά πάρκα 900MW Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

10:4921/10

Ζακ Κωστόπουλος: Διακοπή στη δίκη λόγω κρούσματος κορωνοϊού Κοινωνία

10:4521/10

Θανατηφόρο τροχαίο στο Λιτόχωρο Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

10:4221/10

Μετεγγραφές 2020: Όλα τα νέα δεδομένα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία Θέματα GR Times ,Παιδεία

10:3121/10

Ολοκληρώθηκε η απολύμανση στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

10:3021/10

Aρνητικό το τεστ κορωνοϊού της φον ντερ Λάιεν Διεθνή ,ΕΕ

10:1521/10

Τζιτζικώστας: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη – Πολύ άσχημα τα δεδομένα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0021/10

Ηράκλειο: «Ποτάμια» οι δρόμοι- Έπεσε τμήμα οροφής στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

09:5821/10

Στη ΓΑΔΘ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:4521/10

Κορωνοϊός-Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:3021/10

Εκδόσεις Ηδυέπεια: «Όπου νάναι…» του Αντώνη Ζαΐρη Κοινωνία ,Πολιτισμός

09:2421/10

«Yeni Safak»: Θα παραταθεί η Navtex για το Oruc Reis Διεθνή

09:1521/10

Επιδείνωση καιρού- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Κοινωνία

09:1521/10

Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα Κοινωνία

09:1021/10

Απανωτοί σεισμοί στην Κρήτη Κοινωνία

09:0021/10

Στην Καστοριά σήμερα εκτάκτως ο Χαρδαλιάς μετά τα αυξημένα κρούσματα Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:5121/10

Εurobank: Ασφαλή τα ebanking και mbanking Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:4521/10

Τριήμερο rapid test από κλιμάκιο ΕΟΔΥ στις Σέρρες Δήμοι ,Κορωνοϊός

08:3021/10

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός για την Τριμερή Σύνοδο Κοινωνία ,Πολιτική

08:2221/10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Άρη για τα 10 κρούσματα Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:1521/10

Θεσ/νίκη: Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη – Συζήτηση για εντατικοποίηση των ελέγχων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0021/10

Yβριδικό forum για τον τουρισμό, αντί της Philoxenia Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:4921/10

Φωτιά σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4521/10

Τουρισμός στην Πελοπόννησο: Σεζόν Covid αλλά και νότα αισιοδοξίας με «άρωμα» Ελλάδας Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Τουρισμός

07:3021/10

Χωρίς «Πάρκο των Ευχών» αλλά με εορταστική διάθεση η Λάρισα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

07:1521/10

Κόκκινο κρέας: πόσο συχνά μπορούμε να το καταναλώνουμε; Health-Fitness ,Θέματα GR Times

07:1421/10

Ν. Παπαϊωάννου: «Το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας και αυτό το κάνουμε πράξη κα... SamTimes ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

07:0021/10

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Κοινωνία ,Σημαντικά

23:5920/10

Γερμανία: Αντιπαράθεση για τη χρησιμότητα της εφαρμογής για τον κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5720/10

Κορωνοϊός-Ιταλία: 10.874 κρούσματα, 89 νεκροί το τελευταίο 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5020/10

Κορωνοϊός-Βουλγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων και μάσκα σε ανοιχτούς χώρους Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4020/10

Κορυφώνονται οι «Ωριωνίδες» στην Ελλάδα Ελλάδα

23:3520/10

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός – Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:3020/10

Κορωνοϊός: Παχυσαρκία και διαβήτης καθιστούν πιο ευάλωτους τους ασθενείς Κορωνοϊός

23:2220/10

Πλημμύρισαν οι δρόμοι λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη Κοινωνία

23:2020/10

Κορωνοϊός-Βρετανία: Πάνω από 21.000 κρούσματα και 240 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1020/10

ΗΠΑ: Δεύτερη ημέρα στο σπίτι για τον Τζο Μπάιντεν Διεθνή

23:0420/10

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα αναμένονται σε περιοχές της Β. Ελλάδας Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0020/10

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5020/10

Ποιος κορωνοϊός; Οι Ινδοί επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4020/10

Κορωνοϊός-Ελβετία: Περισσότερα από 3.000 τα νέα κρούσματα σε μια μέρα Διεθνή

22:3020/10

Ην. Βασίλειο: Υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν με Covid-19 Διεθνή ,Επιστήμη ,Κοινωνία

22:2220/10

Σίνδος: Θανάσιμος τραυματισμός νεαρού μετά από πτώση Θεσσαλονίκη

22:2020/10

Κορωνοϊός-Ισπανία: Η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:1020/10

Κορωνοϊός-Πολωνία: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0820/10

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας Διεθνή ,Σημαντικά

22:0020/10

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

21:5020/10

Πήγε να πάρει το αποφυλακιστήριό του και συνελήφθη Κοινωνία

21:4020/10

Κορωνοϊός-Ιταλία: Αίτημα για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Καμπανία Διεθνή

21:3620/10

Συναγερμός στη Χαλκίδα – Κρούσματα σε εργοστάσιο Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ