Θεσσαλονίκη-ΕΚΑΒ: «Χειρόφρενο» σε πέντε ασθενοφόρα λόγω υποστελέχωσης-Στάση εργασίας την Παρασκευή (3/12)

Θεσσαλονίκη-ΕΚΑΒ: «Χειρόφρενο» σε πέντε ασθενοφόρα λόγω υποστελέχωσης-Στάση εργασίας την Παρασκευή (3/12)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) δεν μπορούν να συνδράμουν σε έκτακτα περιστατικά λόγω υποστελέχωσης – Συνταξιοδοτήσεις και ανεμβολίαστοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας «γονατίζουν» όσους έμειναν πίσω και δουλεύουν χωρίς άδειες και ρεπό – «Πέφτουν οι συνάδελφοι σαν τα κοτόπουλα», λέει περιγράφοντας την κατάσταση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Μάκης Δεβελόγλου – Στάση εργασίας από τους εργαζομένους την ερχόμενη Παρασκευή (3/12)

Αναξιοποίητο παραμένει μέρος του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας, λόγω έλλειψης προσωπικού. 29 συνολικά συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, αλλά και 38 αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους, έχουν πλέον φέρει σε δυσμενή θέση τους εργαζομένους που έχουν μείνει πίσω, ενώ, όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Μάκης Δεβελόγλου, «αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα, δεν παίρνουμε άδειες, δεν έχουμε ρεπό και οι συνάδελφοι πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα».

Πέντε είναι μέχρι στιγμής τα παροπλισμένα οχήματα του ΕΚΑΒ ενώ, σύμφωνα με τον κ. Δεβελόγλου, «βγάζαμε περισσότερα ασθενοφόρα, αλλά τώρα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Εδώ και δύο χρόνια που ζούμε με την πανδημία, δεν έχουμε ηρεμήσει καθόλου στη Θεσσαλονίκη. Δεν… βγαίνουν οι βάρδιες».

«Θέλουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-Χρειαζόμαστε νέα ασθενοφόρα»

Πέρα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα πλέον τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αναφέρει επιπλέον, ότι ο στόλος των ασθενοφόρων χρειάζεται ανανέωση, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. «Πρέπει να αλλάξουμε ασθενοφόρα, πάνω από τα μισά πλέον είναι ταλαιπωρημένα. Δουλεύουμε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες», λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι για να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης, χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον Δεβελόγλου, εκκρεμεί η καταβολή του επιδόματος ετοιμότητας προς τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ.

Στάση εργασίας την Παρασκευή – Βασικό μας αίτημα να ενισχυθούμε άμεσα με υπαλλήλους

Προκειμένου να διαμαρτηρυθούν για όλα όσα τους κάνουν την καθημερινότητα δυσκολότερη, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης προανήγγειλαν μία «προειδοποιητική», όπως λένε, στάση εργασίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή (3/12) και θα πραγματοποιηθεί από τις 13:00 έως και τις 17:00.

Σύμφωνα με τον κ. Δεβελόγλου, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως σκοπό να αφυπνίσει τους αρμοδίους ώστε να ασχοληθούν με τα προβλήματα των υπαλλήλων του Κέντρου. «Το βασικό μας αίτημα, είναι να γίνουν μετακινήσεις υπαλλήλων προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από άλλες περιοχές, άμεσα. Ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό», όπως τονίζει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ότι συμβαίνει ως «απλά ανήθικο»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κέρκυρα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ με σιδερένια σχάρα από φρεάτιο

Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο διασώστης του ΕΚΑΒ μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε στις φυλακές

Θεσσαλονίκη: Ένταση και αποδοκιμασίες από υγειονομικούς κατά την άφιξη Πλεύρη στο ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ