Θεσσαλονίκη: Εκρηκτική η κατάσταση στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: Εκρηκτική η κατάσταση στο κέντρο

Εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή προκάλεσε συγκέντρωση ατόμων που “έσπασαν” την απαγόρευση συναθροίσεων προκειμένου να διαδηλώσουν.

Συνεχής ενημέρωση…

Σύμφωνα με πληροφορίες του  GRTimes.gr, γίνεται προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, που προκλήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Τσιμισκή. Τα άτομα που είναι εγκλωβίστηκαν περίπου στο ύψος της Αγίας Σοφίας αποχωρούν κατά τετράδες χωρίς να συνεχίζονται οι βεβαιώσεις παραβάσεων.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο, όπου και παραμένουν.

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα και φώναζαν συνθήματα.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ελέγχους και βεβαίωναν παραβάσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Κατά πληροφορίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 προσαγωγές ατόμων.

Στο σημείο και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς να περάσει από αστυνομικό έλεγχο. Νωρίτερα, αστυνομικοί απέσπασαν τα πανό και τα πλακάτ από συγκεντρωμένους.

Δείτε τα βίντεο του GRTimes.gr από τις συλλήψεις:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ