Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία έξω από το ΥΜΑΘ για τις συμπτύξεις σχολείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Μουσική διαμαρτυρία έξω από το ΥΜΑΘ για τις συμπτύξεις σχολείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 27ου ΓΕΛ συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη (22/11) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τις συμπτύξεις τμημάτων στο σχολείο τους.

Γονείς και μαθητές, διαμαρτυρήθηκαν «μουσικά» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης έξω από το ΥΜΑΘ για τις συμπτύξεις τμημάτων που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο 27ο ΓΕΛ.

«Μπαίνοντας στον τρίτο μήνα, δεν επιτρέπεται για προφανείς λόγους να αλλάζουν τα δεδομένα για τους μαθητές. Ήδη σε αυτά τα σχολεία, είχαν ξεκινήσει κανονικά το μάθημα. Τα παιδιά έκαναν μαθήματα χωρίς κενά, είχαμε βάλει συνάδελφοι την ύλη σε μια σειρά και όλα τα υπόλοιπα. Οπότε, δεν υπήρχε κανένας λόγος, ιδιαίτερα τώρα να προβεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συμπτύξεις τμημάτων και φέρνει ως επιχείρημα ότι δεν θέλει να προβεί σε σπατάλη δημοσίου χρήματος» τόνισε ο πρόεδρος της Δ` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Μανώλης Αρίδας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, φώναξαν και τραγούδησαν ζητώντας την αναστολή της απόφασης για τις συμπτύξεις.

Τέλος, να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη κατά σειρά κινητοποίηση που διοργανώνουν, καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι προκύπτουν θέματα παραβίασης διατάξεων που αφορούν την πυρασφάλεια, καθώς 27, 28 ή και παραπάνω μαθητές είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά… μουσικής ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων στο 27ο ΓΕΛ και το Μουσικό Σχολείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αύλειο χώρο βιοτεχνίας ανακύκλωσης στη Σίνδο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top