Αποκρουστική είναι σε πολλές περιπτώσεις η εικόνα από απορρίμματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς πολίτες πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους – «Έχουμε μπει στην τουριστική περίοδο και τα σκουπίδια έξω από τους κάδους κάνουν τους τουρίστες να απορούν για το τι σκεπτικό έχουμε εμείς ως Έλληνες», αναφέρει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη 

Σε άμεσο κίνδυνο, όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την ανοδική πορεία του τουρισμού, τείνει να εξελιχθεί το πρόβλημα με τους πολίτες που πετούν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους απορριμμάτων, γεγονός που έχει ως άμεσο αντίκτυπο και την επέκταση της κακής εικόνας που παρουσιάζει η πόλη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις αποκαλυπτικές εικόνες του GRTimes.

Παρόλο που μπήκαμε στην τουριστική περίοδο και οι πρώτοι τουρίστες έχουν καταφθάσει στη Θεσσαλονίκη, απορρίμματα πετιούνται ανεξέλεγκτα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αρκετοί πολίτες παραμένουν ασυνείδητοι ακόμη και σήμερα καθώς πετούν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους ή ακόμη και σε διάσπαρτα σημεία αδιαφορώντας για την ομορφιά και την καθαριότητα της πόλης.

Παρά τους πολυαρίθμους κάδους διαφόρων χρωμάτων και χρησιμότητας που έχουν τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη όπως μπλε, πράσινοι και υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, οι πολίτες επιλέγουν να αφήνουν τα σκουπίδια έξω από αυτούς, μολύνοντας το περιβάλλον ολοένα και περισσότερο.

«Eχω παρατηρήσει κι εγώ πως υπάρχουν πολίτες που ακόμη και τον καφέ τους δεν τον πετάνε στον μπλε κάδο για να πάει σε ανακύκλωση αλλά τον αφήνουν επάνω στα πεζούλια ή έξω από αυτούς. Δεν ξέρω από πού πηγάζει η νοοτροπία αυτή και την παιδεία που έχει ο καθένας μας πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Ακόμη πιο έντονο είναι το φαινόμενο στους πράσινους κάδους όπου μαύρες σακούλες σκουπιδιών αφήνονται απ’ έξω, δείχνοντας ότι αρκετοί πολίτες βαριούνται ακόμη και να πατήσουν τον μοχλό ώστε να βάλουν τα σκουπίδια τους μέσα.

Έχουμε μπει στην τουριστική περίοδο και τα σκουπίδια έξω από τους κάδους κάνουν τους τουρίστες να απορούν για το τι σκεπτικό έχουμε εμείς ως Έλληνες. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινωνία, καθώς ο δήμος και το τμήμα καθαριότητας δεν μπορεί να τρέχει πίσω από κάθε πολίτη. Ο καθένας μόνος του πρέπει να επιτηρεί τον κοινόχρηστο χώρο» δήλωσε στο GRTimes o αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου.

Τα σκουπίδια είναι ένα οξύτατο περιβαλλοντικό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν φέρει ευθύνη. Λυπηρό είναι επίσης πως μπροστά από πολλούς κάδους είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πολίτες οι οποίοι θέλουν να πετάξουν τα σκουπίδια τους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους κάδους.

σκουπίδια

σκουπίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τον χάρτη της πόλης Gluten Free

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Ποιοι δικαιούνται το μπόνους

Δείτε LIVE τη συζήτηση του Κ. Μητσοτάκη στο Georgetown University

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην ΠΑΘΕ – Δύο τραυματίες

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα και τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας

ΦΣΘ: Στις 21 και 22 Μαΐου, διαδικτυακά, το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής

ΕΟΔΥ: Στο 14,97% η θετικότητα σε 3.989 rapid test την Κυριακή (15/5)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top