Θεσσαλονίκη: “Έκλεισε” ράμπες ΑμεΑ – Έφυγε χωρίς πινακίδες και δίπλωμα (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: “Έκλεισε” ράμπες ΑμεΑ – Έφυγε χωρίς πινακίδες και δίπλωμα (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ακριβά πλήρωσε ένας οδηγός την παράνομη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί το πρόβλημα με την απουσία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να είναι υπαρκτό και μεγάλο – ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, όμως συμπεριφορές που λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων πολιτών και ειδικά των ανθρώπων με αναπηρία, δεν πρέπει να επιτρέπονται.

Αυτό ακριβώς έγινε και στην παρακάτω περίπτωση σήμερα το μεσημέρι, επί της οδού Αγίας Σοφίας, όταν ένας ασυνείδητος πολίτης στάθμευσε επάνω σε πεζοδρόμιο, έξω από τον Ιερό Ναό, αποκλείοντας μάλιστα την πρόσβαση σε ράμπα για ΑμεΑ και περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια δεύτερη.

Ο οδηγός του οχήματος είχε φροντίσει να θέση σε λειτουργία τα “αλάρμ” του αυτοκινήτου πριν το εγκαταλείψει για τουλάχιστον 15 λεπτά, ωστόσο πέρα από τα παραπάνω, εμπόδιζε και την είσοδο – έξοδο των οχημάτων στον Ιερό Ναό, με αποτέλεσμα να “εγκλωβιστεί” οδηγός που ήθελε να εξέλθει.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση. Τελικά, το προσωπικό της τροχαίας προχώρησε σε αφαίρεση πινακίδων του οχήματος και του διπλώματος οδήγησης του οδηγού για 60 ημέρες συνολικά, ενώ επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο πρόστιμο των 40 ευρώ. Μάλιστα, στο σημείο κλήθηκε και γερανός για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου, όμως τελικά ο οδηγός επέστρεψε σε αυτό, μετά από αρκετή ώρα.

Θυμίζουμε ότι αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από λίγο διάστημα, πως ιδιοκτήτης οχήματος είχε αφήσει το αυτοκίνητο του για ημέρες επάνω στον πεζόδρομο της Ικτίνου, με πολλούς περαστικούς να του… γεμίζουν το παρμπρίζ αυτοκόλλητα που έγραφαν – μεταξύ άλλων – “είμαι γάιδαρος”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top