Θεσσαλονίκη: Σαλπάρει από σήμερα ο “Κωνσταντής” – Τα δρομολόγια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σαλπάρει από σήμερα ο “Κωνσταντής” – Τα δρομολόγια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τη δυνατότητα από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο να βρεθούν με καραβάκι στις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών έχουν και φέτος κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Το πλοίο “Κωνσταντής” σήκωσε άγκυρα από σήμερα το πρωί, σαλπάροντας στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Karavakia Thessaloniki Waterbus», λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, ο «Κωνσταντής» θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη: 10πμ, 12.30μμ, 15.00μμ και 17.30μμ και από Νέους Επιβάτες στις 11.15πμ, 13.45μμ, 16.15μμ και 18.45μμ.

Από πέρυσι, έτσι και φέτος έχει τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο και όσοι το διαθέτουν θα έχουν προτεραιότητα, επισημαίνοντας πως αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από το καραβάκι, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Οι επιβάτες θα μπορούν να βγάζουν εισιτήρια και πάνω στο πλοίο. Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ αξιοσημείωτο ειναι πως τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ