Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για την επέτειο ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για την επέτειο ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τα 77 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Λευκό Πύργο.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Συγκεκριμένα με αφορμή τα 77 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στην Ιαπωνία, που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο περισσοτέρων από 234.000 ατόμων συνολικά, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο.

Η «Little Boy», η ατομική βόμβα η οποία ερρίφθη στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, στοίχισε τη ζωή — ακαριαία, αλλά και τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν — σε περίπου 140.000 ανθρώπους.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, μια δεύτερη αμερικανική ατομική βόμβα ισοπέδωνε την πόλη Ναγκασάκι, προκαλώντας τον θάνατο 74.000 ανθρώπων, τόσο από την πυρηνική έκρηξη, όσο και από τις συνέπειες της ραδιενέργειας.

Τη 15η Αυγούστου 1945, με τη χώρα γονατισμένη μετά τις επιθέσεις οι οποίες προκάλεσαν καταστροφή άνευ προηγουμένου, ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ανακοίνωνε την συνθηκολόγησή της και πρακτικά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top