Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο αστυνομικοί από διαφορετικά τμήματα

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο αστυνομικοί από διαφορετικά τμήματα

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και εύλογη ανησυχία στο προσωπικό.

Το παράδοξο είναι, πως πρόκειται για προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή και έρχεται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και ενώ ζητήθηκε να έρθει κλιμάκιο από τον ΕΟΔΥ για να υποβληθούν οι αστυνομικοί σε τεστ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και απλά δόθηκε οδηγία να τεθούν σε καραντίνα, όσοι ήταν στην ίδια βάρδια με τα δύο κρούσματα.

Όπως επισήμανε στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, εν μέσω θερινών αδειών όταν και λείπει το ¼ μιας υπηρεσίας, εν μέσω αυξημένων μέτρων ενόψει και του δεκαπενταύγουστου και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται παντού στην Ελλάδα ανησυχητικά, το εύλογο και το σωστό θα ήταν να έρθει ένα κλιμάκιο και να υποβάλλει σε τεστ τους αστυνομικούς και όχι απλά να δίνεται εντολή για καραντίνα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην επαρκεί και η υπηρεσία να υπολειτουργεί.

«Περιμέναμε να γίνει ότι γίνεται και σε επιχειρήσεις και εταιρείες όπου εντοπίζονται κρούσματα και γίνονται τεστ. Οι αστυνομικοί, εκτός του ότι έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά, είναι άνθρωποι και έχουν οικογένειες για τις οποίες ανησυχούν μήπως διασπείρουν τον ιό. Και για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και για την ασφάλεια των πολιτών, θα έπρεπε να γίνουν τα τεστ» επισημαίνει ο κ. Τσαϊρίδης στη δήλωση του.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Θ, καυτηριάζει το γεγονός και σε ανάρτηση του στο Facebook.

Τονίζει μεταξύ άλλων πως τα πρωτόκολλα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού και πρέπει να πληρώσουν τα Τεστ

Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομική υπηρεσία και σου λένε βάση πρωτοκόλλου δεν μπορεί να έρθει κλιμάκιο να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό τότε προσωπικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Είναι προτιμότερο δηλαδή να βγει η μισή υπηρεσία σε καραντίνα να σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργεί το τμήμα και οι άλλοι μισοί που δεν ήρθαν σε επαφή αλλά μπήκαν στο ίδιο περιπολικό ή την ίδια σκοπιά την επόμενη βάρδια να ζουν με την αγωνία γιατί σύμφωνα με το “πρωτόκολλο” δεν

Και μιλάμε για αστυνομικούς οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Μετά ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και έχουμε έξαρση κρουσμάτων….

Απλές διαπιστώσεις

-Τα πρωτόκολλα δεν έχουμε καμία επαφή με την πραγματικότητα

-Οι Αστυνομικοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού και πρέπει να πληρώσουν τα Τεστ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top