Θεσσαλονίκη: «Βουνά» τα σκουπίδια σε πολλά σημεία του κέντρου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Βουνά» τα σκουπίδια σε πολλά σημεία του κέντρου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να στοιβάζονται σε πολλές περιοχές της πόλης – Προσπάθειες αποκομιδής από κάποια απορριμματοφόρα

Τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων – αποχής των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα με τα σκουπίδια που δημιουργούνται σε πολλά σημεία της πόλης είναι αρκετά σοβαρά.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video και τις φωτογραφίες του GRTimes, σε αρκετές περιοχές οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει και τα σκουπίδια που στοιβάζονται περιμετρικά τους σχηματίζουν «βουνά».

Προβληματική είναι η εικόνα σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου, καθώς και σήμερα πολλοί καταστηματάρχες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για να μην βγάζουν τα απορρίμματα τους μέχρι την Παρασκευή, οπότε και οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους.

Βουνό τα σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Την κατάσταση προσπαθούν να εξομαλύνουν κάποια απορριμματοφόρα που και σήμερα βγήκαν από τα αμαξοστάσια και τα οποία κάνουν αποκομιδή στα πιο προβληματικά σημεία, ωστόσο οι φιλότιμες προσπάθειες τους δεν φαίνεται να επαρκούν μέχρι στιγμής.

Βουνό τα σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να συνεχίσουν την αποχή από την εργασία τους και να παραμένουν στα αμαξοστάσια μέχρι και την Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου, διεκδικώντας τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας από τον δήμο, άμεση πληρωμή δεδουλευμένων, εξαιρέσιμων νυχτερινών, αποζημίωση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών και αναδιάρθρωση προσωπικού.. Παράλληλα θα απέχουν από την εργασία και όλες τις Κυριακές μέχρι την 15η Ιανουαρίου.

Βουνό τα σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Χθες εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προέβη σε μια οργισμένη δήλωση στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων πως «όσοι πιστεύουν ότι μικρές μειοψηφίες μπορούν να κρατούν όμηρο την πόλη και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία κάνουν ολέθριο σφάλμα», προειδοποιώντας επίσης ότι θα εξαντληθεί «κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος».

Βουνό τα σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης Βουνό τα σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιες χωματερές στο κέντρο της πόλης λόγω της αποχής-Ζέρβας: Ως εδώ και μη παρέκει (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top