Αεροδρόμιο Μακεδονία: Πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Μόσχας με την S7 Airlines

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Μόσχας με την S7 Airlines

Απευθείας πτήσεις μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Μόσχας ξεκίνησε πρόσφατα η αεροπορική εταιρία S7 Airlines (Siberian), αρχικά μια φορά την εβδομάδα – κάθε Τετάρτη- ενώ εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου ενδέχεται να αυξήσει το πτητικό της έργο.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Πλησιάζοντας προς το πολυπόθητο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, και όπως έχει, ήδη, επισημάνει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, «θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και θα ανοίξουμε με ασφάλεια», το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης άρχισε σιγά σιγά να παρουσιάζει αύξηση στην επιβατική του κίνηση – κυρίως κατά τις ημέρες Πέμπτη – Κυριακή-, αφετέρου αυξάνονται και οι κινήσεις των αεροσκαφών και η παρουσία αεροπορικών εταιριών.

Την εμφάνισή της έκανε η ρωσική αεροπορική εταιρία S7 Airlines (Siberian), έδρα της οποίας είναι η Περιφέρεια Νοβοσιμπίρσκ στην Ρωσία ενώ διαθέτει  γραφεία και στη Μόσχα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, ήδη από το 2008, και κύριες βάσεις της είναι το διεθνές αεροδρόμιο Domodedovo στη Μόσχα και το αεροδρόμιο Tolmachevo στο Νοβοσιμπίρσκ (τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας).

Πτήσεις μία φορά την εβδομάδα

Σχετικά με την απευθείας σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Μόσχας – Θεσσαλονίκης, οι πτήσεις έχουν ξεκινήσει, ήδη, από τις 24 Μαρτίου, και πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη. Η πτήση από Μόσχα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 15.45 και η αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 16.45.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η σημερινή πτήση φτάνει από Μόσχα με αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, με 115 επιβάτες. Αντίστοιχα, από Θεσσαλονίκη το αεροσκάφος θα αναχωρήσει με 146 επιβάτες.

«Πρόκειται κυρίως για ethnic traffic – ταξιδιώτες που έρχονται για τους συγγενείς τους- και για business – επιχειρηματίες» αναφέρει στο GRTimes.gr ο επίσημος αντιπρόσωπος της S7 Airlines για τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης, Κώστας Κρυστάλλης, της εταιρίας Proton Air Services με έδρα της το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τα αεροσκάφη που συνδέουν τις δυο πόλεις είναι είτε Boeing 737-800 168 θέσεων, με 160 θέσεις στην Οικονομική και 8 θέσεις στην Business Class, είτε Airbus A320 neo 164 θέσεων.

 

Μόσχα – Ηράκλειο

Η ρωσική αεροπορική εταιρία στο θερινό της πτητικό πρόγραμμα προσθέτει και το Ηράκλειο της Κρήτης με μια πτήση την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης, την 4η Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η S7 Airlines αποτελεί μέλος της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας Oneworld (σ.σ. στην εν λόγω συμμαχία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η British Airways, Iberia, Qatar Airways κτλ.). Επίσης, η Cyprus Airways είναι θυγατρική της S7 Airlines.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ