ΑΠΘ: Υπηρεσίες γραμματείας με ISO!

ΑΠΘ: Υπηρεσίες γραμματείας με ISO!

Με την πιστοποίηση Συστήματος ISO 9001:2015 από τον διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd’s Register λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες της Γραμματείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, με δωρεάν συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Με στόχο την προετοιμασία πιστοποίησης Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015 σε όλες τις Γραμματείες των Τμημάτων της Σχολής, αναζητήθηκε από την Κοσμητεία και βρέθηκε ως χορηγός για το συγκεκριμένο έργο η έγκυρη και εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων “Group Y Consulting”.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δέχθηκε να αναλάβει δωρεάν τη σχετική διαδικασία στη Γραμματεία της Κοσμητείας και του Τμήματος Ιατρικής, που μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί, και στη συνέχεια, με χαμηλό αναμένεται συμβολικό τίμημα στις υπόλοιπες Γραμματείες των Τμημάτων, δηλαδή στην Κτηνιατρική, τη Φαρμακευτική και την Οδοντιατρική.

Εκτιμάται, ότι όταν υλοποιηθεί ο στόχος πιστοποίησης όλων των Γραμματειών των Τμημάτων, θα προκύψει αναβάθμιση του παραγόμενου έργου, επιτάχυνση των διαδικασιών και οικονομία κλίμακος σε πόρους και προσωπικό, που θα αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς γραμματειακής υποστήριξης (ψηφιοποίηση ιστορικού αρχείου, στελέχωση γραμματειών Τομέων Κλινικών και Εργαστηρίων κ.ά.).

«Ο τρόπος διοίκησης θα βασίζεται σε στόχους συνεχούς βελτίωσης των λειτουργιών και θα αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών σύμφωνα με τις Αρχές της Διοίκησης Ποιότητας» αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης και επισημαίνει «Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι πρωτοποριακή για τα Ελληνικά Α.Ε.Ι.».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top