Δ. Σαρηγιάννης: Τα «κλειδιά» αντιμετώπισης της πανδημίας είναι τεστ, μάσκα και απολύμανση αέρα (VIDEO)

Δ. Σαρηγιάννης: Τα «κλειδιά» αντιμετώπισης της πανδημίας είναι τεστ, μάσκα και απολύμανση αέρα (VIDEO)

Τα «κλειδιά» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανάφερε ο πρόεδρος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αστικής Υγείας και Βιωσιμότητας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου 

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (29/6) το συνέδριο για την πανδημία, τις επιπτώσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης επιδημιολογικών εξάρσεων στη ΔΕΘ Helexpo Θεσσαλονίκη αποτελώντας την έναρξη ενός ετήσιου θεσμού και ανοιχτού διαλόγου μεταξύ πολιτικών, πολιτών και επιστημόνων για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και της βιωσιμότητας.

«Σήμερα γεννιέται ένας νέος θεσμός για την πόλη, το Forum του Λευκού Πύργου για την Αστική Υγεία και βιωσιμότητα. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να καταλήξουμε σε πρακτικές απαντήσεις στα προβλήματα που έχει η πόλη, κυρίως σε ότι αφορά στην βιωσιμότητα, τόσο στην κοινωνική όσο κι την πολιτισμική, την περιβαλλοντική και την οικονομική με βασικό άξονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ελπίζω πως αύριο βράδυ που θα έχει τελειώσει το συνέδριο, θα έχουμε πρακτικές λύσεις για πραγματικά προβλήματα… αντιμετωπίζοντας την πανδημία και μετά από αυτήν» τόνισε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Οι λέξεις κλειδιά για την αντιμετώπισης της αύξησης των κρουσμάτων

«Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, εφόσον δεν τηρούμε τα μέτρα αντιμετώπισης, ενώ σιγά σιγά θα αρχίσει να πιέζεται και το σύστημα υγείας. Καλό θα ήταν να προλάβουμε την ραγδαία αύξηση και μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό. Οι βασικές λέξεις κλειδιά είναι η αύξηση αριθμών των τεστ, μάσκα και απολύμανση του αέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες δράσεις που να μην μας επηρεάσουν στην περίοδο του καλοκαιριού» συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Τέλος ο καθηγητής και πρόεδρος του Συνεδρίου πρόσθεσε πως δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα τύπου lockdown το καλοκαίρι, αλλά να φοράμε τη μάσκα εκεί που χρειάζεται και να κάνουμε συχνά τεστ. «Το να ελέγχουμε την κατάσταση και να φοράμε μάσκα για να προστατεύουμε εμείς και οι συγγενείς μας… νομίζω πως είναι κρίσιμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε LIVE το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αστικής Υγείας και Βιωσιμότητας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top