Δήμος Δέλτα: Βροντερό όχι των κατοίκων στα πλευρικά διόδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δήμος Δέλτα: Βροντερό όχι των κατοίκων στα πλευρικά διόδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων των Μαλγάρων πραγματοποίησαν αγρότες και κάτοικοι της περιοχής, παρουσία του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Οι αγρότες της περιοχής που πριν από δύο μέρες είχαν σταματήσει με τη διαμαρτυρία τους τις εργασίες της Εγνατία Οδός ΑΕ, τονίζουν ότι η κατασκευή των διοδίων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κίνησή τους από και προς τα χωράφια τους, καθώς αφενός μεν προβλέπεται η μετατόπιση της κεντρικής αρδευτικής τάφρου, ενώ ο δρόμος που θα δημιουργηθεί για την εξυπηρέτησή τους δεν μπορεί να “σηκώσει” βαρέα οχήματα, όπως θεριζοαλωνιστικές μηχανές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Δέλτα: Κινητοποίηση για τα πλευρικά διόδια Μαλγάρων

“Δε θα μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας”, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων, Χρήστος Γαϊδατζής. Ο ίδιος τόνισε πως η περιοχή είναι αμιγώς αγροτική, καθώς οι περίπου 20.000 κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια των 50.000 στρεμμάτων, οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην τοπική οικονομία.

“Πώς θα πάμε στα χωράφια μας; Θα πετάξουμε”, διερωτήθηκε η αγρότισσα Παναγιώτα Δάμιαλη και τόνισε πως “θα καταστραφούμε όλοι για να βγάλει χρήματα η Εγνατία Οδός”.

Για “πειρατική εισβολή” στα διοικητικά όρια του δήμου έκανε λόγο ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν είχε καμία ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών.

Ανέφερε ότι ο δήμος είναι περικυκλωμένος από διόδια και τόνισε ότι η λειτουργία των των πλευρικών διοδίων στα Μαλγαρα, όπως και αυτά της Χαλάστρας θα οδηγήσουν τους κατοίκους στη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, σε ακατάλληλους δρόμους, γεγονός που θα οδηγήσει σε ατυχήματα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης επανέλαβε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη μετατόπιση των μετωπικών διοδίων των Μαλγάρων κατά ένα χιλιόμετρο δυτικά.
Οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την αερογέφυρα Μαλγάρων και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ