Εισαγγελέας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο ΑΠΘ

Εισαγγελέας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο ΑΠΘ

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες για τα περί σεξουαλικής παρενόχλησης πρώην φοιτητριών από καθηγητές του ΑΠΘ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Τα στόματα άνοιξαν μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ανάλογα περιστατικά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στα social media προκαλώντας αναστάτωση στον ακαδημαϊκό χώρο.

Βάσει δημοσιευμάτων ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πασχάλη Ζάτκα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται βιασμός και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι παθούσες και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Οι καταγγελίες που πληθαίνουν, και έγιναν σε κλειστές ομάδες του Facebook , αφορούν πρώην καθηγητές τμημάτων Γεωλογίας και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top