ΕΚΘ: Υγεία και ασφάλεια θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία

ΕΚΘ: Υγεία και ασφάλεια θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία

«Η υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, κατοχυρωμένη από την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας», δηλώνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία.

Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, τιμώντας όσους χάθηκαν την ώρα που εργάζονταν αλλά και παράλληλα στοχεύοντας στη λήψη μέτρων διασφάλισης των συνθηκών εργασίας.

«Κάθε χρόνο περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, ενώ στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες δεκάδων εργατικών δυστυχημάτων, με το αίτημα για εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας να παραμένει επίκαιρο και αναγκαίο ακόμα περισσότερο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία COVID-19» τονίζεται χαρακτηριστικά μέσω της ανακοίνωσή.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σημειώνει επίσης ότι: «Η υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, κατοχυρωμένη από την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της εργοδοσίας στους χώρους εργασίας. Την ανάγκη αυτή μας υπενθυμίζει η κρίση της πανδημίας, που δημιουργεί το πλαίσιο για περαιτέρω πολιτικές ως προς τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας, δίχως αστερίσκους και παραλείψεις».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ