«Έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης το F16 – Το μήνυμα του πιλότου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης το F16 – Το μήνυμα του πιλότου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με ανοιχτό το στόμα θαύμαζε το πλήθος, τους απαιτητικούς και εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποίησε ο ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, με ένα μαχητικό F-16, στο πλαίσιο της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο επισμηναγός έσκισε τον ουρανό της πόλης και έκλεισε την παρέλαση με τον καλύτερο τρόπο. Το πλήθος δε που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους της ομάδας «ΖΕΥΣ» μαγεύτηκε. Ο πιλότος του F-16C Block 52+ πραγματοποίησε high speed pass πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και το κέντρο της, αλλά και slow roll σε πολύ χαμηλό ύψος.

Το μήνυμα του πιλότου

«Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά, Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά, Μακεδονία. Χρόνια πολλά, Ελλάδα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσα από το το κόκπιτ του F-16C Block 52+ ο επισμηναγός ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, του απάντησε το εξής:

«Κύριε Επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ειδικότερα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά του αεροσκάφους σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας δυναμώνει».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ