Καλφέλης: Σωστά κλήθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο ΑΠΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καλφέλης: Σωστά κλήθηκε η ΕΛΑΣ για την κατάληψη στο ΑΠΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τους λόγους για τους οποίους ήταν σωστή η απόφαση του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να απευθυνθεί στην Εισαγγελία και αυτή με τη σειρά της να ζητήσει την επέμβαση της ΕΛΑΣ στα επεισόδια της Δευτέρας εξήγησε ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, από τη στιγμή που εισέβαλε στην Πρυτανεία ομάδα ατόμων -μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί- με λοστούς και άλλα εργαλεία για να καταλάβει τον χώρο, «προφανώς για να προκαλέσει καταστροφές και βλάβες» δεν υπήρχε περίπτωση να μην έπρεπε να κληθεί η αστυνομία. Αφενός διότι το άσυλο έχει καταργηθεί και αφετέρου διότι επρόκειτο για «κατεξοχήν περίπτωση εκρηκτικής επικινδυνότητας».

«Ο Πρύτανης έκανε πολύ σωστά και απευθύνθηκε στον εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Καλφέλης υπογραμμίζοντας πως «το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι προσβατό μόνο σε όσους έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία». 

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, ενώ το Αριστοτέλειο βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση όσον αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν οι φοιτητές έχοντας αναπτύξει μια διαφορετική κουλτούρα, υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που κινείται στη δικιά της κατεύθυνση. Κι έκανε λόγο για παρενέργεια την οποία μας άφησε η ελληνική δικτατορία και αυτό «θα το πληρώνουμε για πολύ καιρό ακόμη».

Ο κ. Καλφέλης υπογράμμισε ακόμη ότι όσο θα υπάρχει αυτή η αντίδραση και όσο δεν αντιδρούν κάποιοι άλλοι απέναντι στη λογική των μειοψηφιών που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του νέου νόμου «η συγκρουσιακή διαδικασία θα βλάπτει το πανεπιστήμιο». Τόνισε δε την ανάγκη κινητοποίησης «όλων των παραγόντων που θέλουν μια υπέρβαση απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο. Κάπου να συμμετέχουμε κι εμείς οι οποίοι θέλουμε κάτι το διαφορετικό, δηλαδή μια υπέρβαση αυτής της ανομίας που υπάρχει».

Τέλος, ο Καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας λυπηρό το γεγονός ότι επιχειρείται η απόδοση πολιτικών ευθυνών και η «προσωποποίησή τους» με στόχο την υπουργό Πολιτισμού.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά είναι κοινωνικό. Όταν το κομματικοποιείς χάνεται η ουσία του θέματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top