Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 5 γιατροί στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 5 γιατροί στο ΑΧΕΠΑ

Σε καραντίνα είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, πέντε γιατροί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά το πρώτο θετικό κρούσμα που βρέθηκε στο ιατρικό προσωπικό.

Οι πέντε γιατροί εργάζονται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου το οποίο -ως νοσοκομείο αναφοράς covid-19- υποδέχεται ασθενείς οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Στους πέντε γιατρούς οι οποίοι είναι σε καραντίνα περιλαμβάνεται και η ειδικευόμενη η οποία μολύνθηκε από τον ιό.

Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 25 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές της Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι ήταν στην ίδια βάρδια με την ειδικευόμενη γιατρό η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Τα πρώτα μισά δείγματα είναι αρνητικά, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα.

Να σημειωθεί ότι έχει ελεγχθεί και η καθαρίστρια της ιδιωτικής εταιρίας που εργάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα.

Στην Παθολογική και στη Χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται περισσότεροι από 50 ασθενείς με κορωνοϊό.

Αναφερόμενοι στην περίπτωση του νέου κρούσματος του αφορά στην ειδικευόμενη γιατρό, εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ κάνουν λόγω για  πλημμελή μέτρα προστασίας. «Παλεύουμε καθημερινά για να βρούμε μάσκες. Τις αναζητούμε σαν να ψάχνουμε… χρυσό», λένε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ