Μαρίνα Καλαμαριάς: Φρένο στο διαγωνισμό για παραχώρηση

Μαρίνα Καλαμαριάς: Φρένο στο διαγωνισμό για παραχώρηση

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Παράταση παίρνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Μαρίνας Καλαμαριάς. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ , οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τις 14 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., αντί της 11ης Μαίου στις 5 μ.μ.

Οι ερμηνείες για την παράταση που δόθηκε, είναι μοιρασμένες. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση δόθηκε γιατί υποβλήθηκε σχετικό αίτημα απο ενδιαφερομένους και, σύμφωνα με κάποιες άλλες, επειδή έχει υπάρξει μεγάλη αντίδραση στην προτεινόμενη ΣΜΠΕ, που εστιάζεται στο συντελεστή δόμησης.

Πάντως, αυτό που γνωρίζει το GRTimes.gr είναι, ότι μέχρι τώρα υπάρχει ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον αφού οι εταιρείες που έχουν δει την αναπτυξιακή προοπτική είναι 4-5 και άλλες δύο ετοιμάζονται να εκδηλώσουν και αυτές ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι έντονες πιέσεις έχουν ασκηθεί από πλευράς του Δήμου Καλαμαριάς, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και βουλευτών της Θεσσαλονίκης, που έχουν δημιουργήσει μέτωπο και ζητούν την ανάκληση της  Στρατηγικής Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο Δήμος Καλαμαριάς όπως και οι φορείς και προσωπικότητες που έχουν συστρατευθεί μαζί του, είναι αντίθετος με το συντελεστή δόμησης που προτείνεται από τη ΣΜΠΕ και πιέζει για χαμηλή δόμηση και χρήσεις γης που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Καλαμαριά και όχι οικιστικό.

Όπως έχει τονιστεί από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο Δήμος δεν είναι εναντίον της αξιοποίησης αλλά με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιμένει ότι η παραχώρηση της Μαρίνας θα πρέπει να συνδέεται με οφέλη για τους δημότες  που θα προκύψουν από την παραχώρηση της Πλαζ Αρετσούς στο Δήμο, την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου και τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών, στη Μαρίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει σχεδιάσει την παραχώρηση της Μαρίνας Καλαμαριάς για 35 χρόνια , με option για επιπλέον 10.

Οι Ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων,  μέχρι την 1η Ιουλίου 2021 και έως τις 5 μ.μ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top