Πρόγραμμα Erasmus+: Μαθητές από 4 χώρες συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πρόγραμμα Erasmus+: Μαθητές από 4 χώρες συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τις ιδέες τους για τη δημιουργία της δική τους start-up εταιρείας κατέθεσαν μαθητές και καθηγητές από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο και σχολεία της Αυστρίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, που συναντήθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και έλαβαν μέρος σε ειδικά workshops, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus+.

Μαθητές και καθηγητές από το σχολείο IES Joaquin Turina της Ισπανίας, από το Öffentliches Stiftsgymnasium der Benediktiner zu St. Paul της Αυστρίας και από το Ist. di Istruz Secondaria Superiore Bazol της Ιταλίας φιλοξενήθηκαν από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Let’s build Europe Together». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που εντάσσεται στην 5η εκπαιδευτική ανταλλαγή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ευρωπαϊκή διάσταση της επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, οι μαθητές από τα τρία σχολεία συνεργάστηκαν για μία εβδομάδα με μαθητές του λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, παρακολουθώντας ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Επιχειρηματικότητα, την Πράσινη Ανάπτυξη και την παγκοσμιοποίηση, αναλύοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν ειδικά workshops, όπου δημιούργησαν, παρουσίασαν και διαφήμισαν τη δική τους εικονική start-up εταιρεία. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις ιδέες των μαθητών, όπως το ειδικό βραχιόλι Bracelab, το οποίο κάνει τεστ αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα εμφανίζονται στην οθόνη του βραχιολιού, την εταιρεία Founded που διαβάζει εκφράσεις προσώπου και αποτυπώνει στοιχεία της προσωπικότητας, την εταιρεία κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων E-travel και το ρομπότ που ανακυκλώνει (Robbish).

Επίσης, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες για την Πράσινη Ανάπτυξη και να παρουσιάσουν την δική τους εικονική «Πράσινη» Εταιρεία κατά τη διάρκεια ειδικού εργαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

«Το πρόγραμμα αυτό ανέδειξε για μία ακόμα φορά ότι το να βρεθούν μαζί μαθητές και καθηγητές από διαφορετικές εκπαιδευτικές κουλτούρες είναι μια αρχή, το να παραμείνουν μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουν παρέα, είναι επιτυχία», επισήμανε ο εκπαιδευτικός και Διευθύνων Σύμβουλος του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Δημήτρης Γκροζούδης.
Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έδωσαν το «παρών» και στο 17ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, το τριήμερο συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων και των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που διοργανώθηκε εντός του Μαρτίου από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top