“72AD”: Eπένδυση στη Φιλοξενία από δύο Ισραηλινούς επιχειρηματίες

“72AD”: Eπένδυση στη Φιλοξενία από δύο Ισραηλινούς επιχειρηματίες

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Mέσα στις επόμενες ημέρες θα μπούνε και οι τελευταίες πινελιές στο 72AD, στο νέο  κατάλυμα που έρχεται να προστεθεί στο τουριστικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης, στην οποία τόσο πιστεύουν και επενδύουν  οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες Yaron Peled και Ido Ronen.

To επενδυτικό δίδυμο, πάνω σε μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου Normless, μετέτρεψε το διατηρητέο ακίνητο της Αγίου Δημητρίου 72, σε ένα πολύ ιδιαίτερο, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών κτίριο Φιλοξενίας, τονίζοντας τα art deco στοιχεία του σε μία διάχυτη εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

Το 72ΑD  αποτελεί και την πρώτη επένδυση των δύο Ισραηλινών επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σημειωτέον έχουν αγοράσει και το ακίνητο στην Νικηφόρου Φωκά 9, στο ισόγειο του οποίου για πολλά χρόνια στεγαζόταν το πασίγνωστο μπαρ Flou.

Για το project του 72AD Thessaloniki μίλησε στο GRTimes.gr o ένας εκ των δύο Ισραηλινών επενδυτών, ο κ. Ido Ronen, που πρόσφατα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσαν το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ισραηλινο- Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως και η operations manager του 72AD κα. Δάφνη Μαμάρα.

Η Θεσσαλονίκη, προορισμός και το χειμώνα

«Στην Ελλάδα, σαν επενδυτής, πρωτοήρθα το 2017, με τα τουριστικά καταλύματα που κατασκεύασα στη Λευκάδα. Τη Θεσσαλονίκη τη γνωρίζω από χρόνια και είμαι ερωτευμένος με την πόλη και τους ανθρώπους της. Η Θεσσαλονίκη σήμερα δεν έχει καμία σχέση, με την εικόνα που παρουσίαζε η πόλη προ δεκαετίας. Η πόλη βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και σε φάση ολοκλήρωσης, οι αεροπορικές συνδέσεις είναι πολλές και η Θεσσαλονίκη αποτελεί τουριστικό προορισμό ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Eίναι μία πόλη που καλοδέχεται τον επισκέπτη, ζωντανή και φιλόξενη κι’ εκτιμούμε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ανά επίσκεψη, όπως και τα έσοδα ανά δωμάτιο (RevPAR)», τόνισε ο κ. Ronen.

Ο κ. Ronen, προέρχεται από τους κλάδους της εστίασης και των υπηρεσιών, ενώ ο κ. Peled έχει διαγράψει πορεία ετών ως παραγωγός μεγάλων ψυχαγωγικών διοργανώσεων, έχοντας επίσης επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον κλάδο της ενέργειας. Και οι δύο επενδύουν πλέον και στον κλάδο της Φιλοξενίας, κάνοντας την πρώτη τους τοποθέτηση στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ακίνητο με ιστορία και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ένα διατηρητέο με ιστορία

Το 72AD δημιουργήθηκε σε ένα παλιό οικιστικό ακίνητο, το οποίο   κατασκευάστηκε το 1937, από έναν αρχιτέκτονα που έχει αφήσει πλούσια κληρονομιά στο αστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, τον Γιώργο Μανούσο. Ο Γιώργος Μανούσος, σχεδίασε μεγάλο αριθμό κτιρίων ιδιοκτησίας της εβραϊκής κοινότητας της πόλης. Ήταν  εκπρόσωπος του κινήματος Art Deco, όπως μαρτυρούν πολλά κτίρια που σώζονται ακόμη και τώρα προστατεύονται από το νόμο.

Όπως είπε η κα. Μαμάρα, το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο το 2016 από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.  Η απόφαση αναφέρει ότι η κύρια όψη του κτιρίου (επί της οδού Αγίου Δημητρίου) και το κλιμακοστάσιο χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα αξιόλογα παραδείγματα μοντερνισμού με ευρηματικούς χειρισμούς στοιχείων Art Deco, συνεπώς το κτίριο χαρακτηρίζεται ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το όμορφο κτίριο, όταν κτίστηκε και καθώς τότε σωρεύονταν τα σύννεφα του πολέμου πάνω από την Ευρώπη, είχε προβλεφθεί καταφύγιο στο υπόγειό του, για την προστασία των κατοίκων του κατά τη διάρκεια πιθανών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Με πέντε τύπους δωματίων και pet friendly

Στο πενταώροφο 72AD, που θα έχει άδεια ενοικιαζομένων δωματίων, διαμορφώθηκαν 12 δωμάτια στους τέσσερις ορόφους, ενώ σε ολόκληρο τον 5ο όροφο υπάρχει μία executive suite, πλήρως εξοπλισμένη, με ξεχωριστό χώρο τζακούζι στο δώμα, αποκλειστικά για τους χρήστες του 5ου. Στον 2ο όπως και στον 3ο όροφο, υπάρχουν επίσης junior suites ενώ στον 4ο όροφο είναι το cosy room, ειδικά για ΑμεΑ, άτομα στα οποία είναι προσβάσιμοι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του κτιρίου.

«Επιδίωξη των ιδιοκτητών αλλά και των αρχιτεκτόνων, που άντλησαν έμπνευση από την ιστορία του κτιρίου, ήταν να επαναφέρουμε την αίσθηση της «προστασίας», σε ένα ήσυχο μέρος, όπου οι επισκέπτες θα νιώθουν ευπρόσδεκτοι και ασφαλείς, έχοντας παράλληλα στη διάθεσή τους όλες τις ευκολίες ενός σύγχρονου καταλύματος», εξήγησε η κα. Μαμάρα προσθέτοντας:

«Το 72AD, επιθυμεί να συνεργαστεί με επιχειρήσεις της περιοχής, επί παραδείγματι εστίασης, για να παρέχονται περισσότερες εξυπηρετήσεις στους επισκέπτες μας, ενώ το προσωπικό θα παρέχει και concierge services προκειμένου να υποστηρίζει  τους πελάτες σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, περιηγητικές, γνωριμίας με την πόλη. Στο 72AD οι επισκέπτες θα βρούνε ένα φιλικό χώρο φιλοξενίας που θα είναι και pet friendly για τους τετράποδους συντρόφους των πελατών του».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top