Σε αγιασμό σχολείου ο Κ. Ζέρβας – Τι είπε στα παιδιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε αγιασμό σχολείου ο Κ. Ζέρβας – Τι είπε στα παιδιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, τελέστηκε ο αγιασμός στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Οι λιλιπούτειοι μαθητές οι οποίοι φορούσαν όλοι τους τις μάσκες, μπήκαν αρχικά στον αύλειο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια, μαζί με τους δασκάλους τους κατευθύνθηκαν στις σχολικές αίθουσες, μέχρι την ώρα του αγιασμού. Πολλοί από τους γονείς, καθ’ολη τη διάρκεια περίμεναν έξω έξω από το σχολείο, χωρίς να αποφευχθεί ωστόσο ο συνωστισμός καθώς θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή.

“Πάντα η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι, είναι μια ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Φέτος έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά όλες αυτές οι δυσκολίες δε θα μας αφήσουν να το βάλουμε κάτω. Σε εσάς, στους ανθρώπους της εκπαίδευσης και των γονιών, στηρίζουμε της πόλης μας, της χώρας μας και ακριβώς αυτό το πράγμα πρέπει να υπηρετήσουμε σήμερα. Με την παιδεία και την εκπαίδευση θα βελτιωθούμε όλοι και αύριο θα είναι η πόλη και η χώρα μας πολύ καλύτερες”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά, συμπληρώνοντας πως “αν δημιουργηθούν προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα λύνουμε”.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μέριμνα της δημοτικής αρχής ήταν να φροντίσει τα σχολεία να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε φέτος, λόγω της πανδημίας, να υπάρχουν μάσκες, παγούρια, αντισηπτικά και όλοι αυτοί οι κανόνες που θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά να νιώθουν ασφαλείς.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξαν προβλήματα όσον αφορά τις μάσκες που έπρεπε να παραδοθούν στα σχολεία, ο κ. Ζέρβας απάντησε πως “στην περιοχή της Θεσσαλονίκης υπήρξε μια ιδιαιτερότητα καθώς μία παρτίδα από μάσκες πιθανότατα δε τηρούσανε τις προδιαγραφές. Έγινε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για αντικατάσταση και μέσα στο Σαββατοκύριακο ήρθαν οι μάσκες οι οποίες τηρούσανε όλες τις προδιαγραφές. Οι υπηρεσίες μας 12 χθες δίνανε μάσκες και ότι χρειαζόταν στους διευθυντές και κάποιοι μείνανε για σήμερα το πρωί “, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως σήμερα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία μάσκες, παγούρια, αντισηπτικά κ.α και πως “το θέμα είναι πίσω μας”.

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Παιδείας, ανέφερε πως “έγινε μια τεράστια προσπάθεια ούτως ώστε να υπάρχουν στα υλικά καθαριότητας και καθαριστές, διότι άλλαξε η διαδικασία και ήρθαν στα σχολεία το πρωί της Παρασκευής, και εκτός αυτού να υπάρχουν και χρήματα μέσα στους λογαριασμούς των σχολείων για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη υπήρχε” προσθέτοντας πως για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η διοίκηση του δήμου θα το αντιμετωπίσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος δέχθηκαν ερωτήσεις από τους γονείς που περίμεναν απ’έξω, οι οποίες αφορούσαν για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιο παιδί ασθενήσει και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τόσο ο κ. Ζέρβας όσο και η κα Ακριτίδου τους απάντησαν πως έχουν εκδοθεί αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το τι γίνεται σε κάθε περίπτωση, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έσπευσε να τους καθησυχάσει ενημερώνοντας τους ότι τους έχει αποσταλεί email που αναφέρει επίσης αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τέλος, ερωτηθείς ο διευθυντής από δημοσιογράφους για το αν προέκυψε κάποιο πρόβλημα ή αντιδράσεις γονέων σχετικά με τη χρήση μάσκας, τόνισε πως δεν υπήρξε κανένα θέμα και όλα κύλησαν ομαλά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ