ΕΕΣΥΠ, TAIΠΕΔ, ΕΤΑΔ: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για τη Μαρίνα της Καλαμαριάς

ΕΕΣΥΠ, TAIΠΕΔ, ΕΤΑΔ: Θα βρεθεί η χρυσή τομή για τη Μαρίνα της Καλαμαριάς

Επικεφαλής του Υπερταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΕΤΑΔ, αλλά και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφτηκαν το απόγευμα τη Μαρίνα Καλαμαριάς, μαζί με το Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη, με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση της Μαρίνας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, περί τις 5 το απόγευμα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρης Πολίτης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισκέφτηκαν σαν νέα διοίκηση τη Μαρίνα, μαζί με τον CEO της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό και με τον επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που ήδη γνωρίζει την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της. Κοινός τόπος, να βρεθεί μία λύση που να ικανοποιεί την τοπική κοινωνία και το Δήμο, που ζητάει κυρίως μείωση του συντελεστή δόμησης , αλλά και να διατηρηθεί ζωηρό το ενδιαφέρον των επενδυτών που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

“Η βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να υπάρξει μια επένδυση φιλοπεριβαλλοντική με επενδυτικό ενδιαφέρον που θα αναδείξει την Καλαμαριά πέρα από τα δημοτικά της όρια, είναι δεδομένη”, είπε ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης. “Απόδειξη αυτού είναι ότι ήμασταν εδώ σήμερα όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμος Καλαμαριάς, ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ, οι οποίοι είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για το πρότζεκτ.

Αναζητούμε την καλύτερη λύση σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει αυτή η επένδυση ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να τα συνδυάσουμε όλα: Να υπάρξουν οι όροι εκείνοι που θα ικανοποιήσουν την τοπική κοινωνία, αλλά, παράλληλα να διατηρήσουμε ζωντανό το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Προχωρούμε, με αισιοδοξία”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Σαφής στην τοποθέτησή του ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, “ενημερώσαμε τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για  τις ενστάσεις που έχουμε ως Δήμος για την επένδυση στη Μαρίνα της Αρετσούς, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία”. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κοινή γνώμη της Καλαμαριάς είναι ώριμη για να δεχθεί την επένδυση και απαιτεί να αλλάξει κάτι στο παραλιακό μέτωπο. Υπάρχουν όμως αντιρρήσεις επί της ΣΜΠΕ που εκφράστηκαν από ένα χρόνο πριν.

“Αυτές τις ενστάσεις θέσαμε εχθές στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καλαφάτη αλλά και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Δημητριάδη και νομίζουμε πως υπάρχουν ευήκοα ώτα, σχετικά με τις τροποποιήσεις που ζητάμε όσον αφορά τις χρήσεις γης στον υποτομέα 2Α, αλλά και στη μείωση της δόμησης, κρίσιμο ζήτημα καθώς πολλά από τα αιτήματά μας τα περισσότερα έχουν ικανοποιηθεί”.

Από πλευράς Υπερταμείου ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Δημητριάδης τόνισε ότι επιδίωξη είναι “να ακούσουμε την κοινωνία, να κάνουμε κάτι με μακροπρόθεσμο όφελος για την περιοχή, δεν βλέπουμε το βραχυπρόθεσμο τίμημα. Ο χώρος έχει τους περιορισμούς του σαν έκταση, δεν θα τον κάνουμε Ντουμπάϊ, μπορεί ωστόσο να αξιοποιηθεί προσελκύοντας επενδυτικό ενδιαφέρον και προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της Καλαμαριάς.

“Έχουμε ανοικτό πνεύμα, η σημερινή επίσκεψη από τα στελέχη των θυγατρικών μας, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ, θεωρώ ότι βοήθησε πολύ για να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Μελέτης. Θέλουμε να κάνουμε κάτι λειτουργικό, χωρίς να χάσουμε χρόνο, θέλουμε όμως ένα ικανοποιητικό οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτέλεσμα”.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πολίτης δήλωσε ότι  καταλαβαίνει τις ενστάσεις του Δήμου και δεσμεύεται ότι  στα όρια του εφικτού θα κάνει ό,τι μπορεί. “Έχουμε το σχέδιο μπροστά μας και το μελετάμε βήμα- βήμα”, είπε χαρακτηριστά ο κ. Πολίτης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ