Θ. Καράογλου: Δράσεις για την επανάσταση 1821

Θ. Καράογλου: Δράσεις για την επανάσταση 1821

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την αφορμή για να συναντηθούν σήμερα ο Θεόδωρος Καράογλου με τον Κώστα Βλάση στο διοικητήριο.

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση, είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο βρέθηκε ο συντονισμός δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ο κ. Καράογλου, δήλωσε πως “η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η θυσιαστική προσφορά των Μακεδόνων αγωνιστών είναι ιστορικά αδικημένη, ωστόσο είναι ισότιμη και εξίσου ένδοξη. Ο καπετάν Χάψας, ο Εμμανουήλ Παπάς και οι υπόλοιποι που θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος στέκουν στο βάθρο της αθανασίας δίπλα στον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα και τους άλλους ήρωες” σημείωσε.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην πολύτιμη συνεισφορά του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) στην προστασία και ανάδειξη του Αγίου Όρους, με σεβασμό στην παράδοση, με συνεκτίμηση της αισθητικής και μνημειακής του αξίας, όπως επίσης και της λειτουργικής τους αναγκαιότητας.

“Οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν ένα σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο. Οφείλουμε να τους συμπεριλάβουμε στον κεντρικό σχεδιασμό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βλάσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ