Θεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον Μπουρλά για το Μουσείο Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Ενδιαφέρον Μπουρλά για το Μουσείο Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ)

Για την πορεία υλοποίησης του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματα, ενημερώθηκε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης  κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικός Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον project manager του έργου κ. Δημήτρη Σαμαρά, σε γεύμα εργασίας που είχαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουρλά εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την πορεία εξέλιξης του έργου και ζήτησε να ενημερώνεται σχετικά, με την πρόοδο μελετών και εργασιών. Όπως τον ενημέρωσαν, σήμερα έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μουσειολόγους και εντός Ιανουαρίου θα επιλεγεί η εταιρεία που θα σχεδιάσει τη μουσειολογική έκθεση, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν αρχεία και εκθέματα από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μπουρλά ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο και τον project manager, τα χρήματα προέρχονται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (10 εκατ.ευρώ), την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας (10 εκατ.) και το ελληνικό δημόσιο (8 εκατ.) ενώ ο τελικός προϋπολογισμός θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρω, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες.

Ο κ. Δημήτρης Σαμαράς ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα του όλου έργου, σύμφωνα με το οποίο οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το 2023 ώστε το μουσείο να λειτουργήσει το 2025.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στους δεσμούς της οικογένειάς του με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και στα σχέδιά του για την πλατεία Ελευθερίας που προσωρινά μετατράπηκε και πάλι σε πάρκινγκ.

Πηγή: Μακεδονία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top