Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση δήμου – ΕΛΑΣ για Πακιστανούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση δήμου – ΕΛΑΣ για Πακιστανούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έλεγχοι της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί στο πάρκο των Εθνών, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Λαγκάδα, στη Θεσσαλονίκη, για την ανεύρεση παράτυπων μεταναστών που συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά 7 Πακιστανούς που δεν είχαν χαρτιά.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στο πάρκο κάθε μέρα συγκεντρώνονται περίπου 50- 60 Πακιστανοί και δημιουργούν προβλήματα. Ρυπαίνουν το χώρο, αφοδεύουν όπου να ναι, χαλούν τα ποτιστικά και μαλώνουν μεταξύ τους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να «καθαρίσουν» την περιοχή.

Υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας στο χώρο του παλαιοχριστιανικού ναού και του παρακείμενου πάρκου από χόρτα και σκουπίδια.

Στην επιχείρηση βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «αυτοί οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην χώρα μας θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες τους οποίους σεβόμαστε όλοι μας και θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ πέρα που ήρθαν πρέπει να σέβονται τους κατοίκους που μένουν στην γύρω περιοχή και να μην υπάρχουν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς».

Όσον αφορά την σημερινή επιχείρηση ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έγινε μία «καλή δουλεία» και πως οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν και ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί όσο μπορεί να ελέγχει το θέμα, με τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας που συμβάλει στο έργο αυτό.

«Επειδή αυτή η περιοχή ήταν για αρκετό καιρό υποβαθμισμένη, δεν θα γίνει έρμαιο κάποιων ανθρώπων που για κάποιο λόγο ενεργούν σε αυτή», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας και τον καθαρισμό του δήμου Θεσσαλονίκης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top