Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Τζέφρι Πάιατ στη Νέα Παραλία με πατίνι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Τζέφρι Πάιατ στη Νέα Παραλία με πατίνι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Βόλτα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έκανε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Παιατ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, βρέθηκε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, συνοδευόμενος από την Αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, έκανε βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι γνωστής αμερικανικής εταιρείας αλλά και στη συνέχεια, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα, έκανε ποδήλατο για αρκετή ώρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πάει πολύς καιρός που είχε επισκεφτεί τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται εδώ σήμερα. Τόνισε δε, ότι δε του κάνει καθόλου εντύπωση που τόσοι νέοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια.

“Η μικροκινητικότητα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και είναι μέρος ενός πειράματος που μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφορία στην πόλη και μάλιστα σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα βοηθήσει και στον τουρισμό και στην οικονομία μέσα σε αυτήν την κρίση. Είναι πολύ ωραίο να κυκλοφορεί κανείς με ποδήλατο ή σκούτερ στην πόλη και να απολαμβάνει τη βόλτα του αποφεύγοντας την κίνηση”, σημείωσε.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις απευθείας πτήσεις που θα υπάρξουν από την Αμερική στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συζήτησε και με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τη Cisco.

“Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Cisco. Βλέπουμε, παράλληλα, ότι τη Θεσσαλονίκη την εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η Pfizer και η Deloitte, και όλο αυτό διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα -ένα αναπτυξιακό κλίμα- για την πόλη μας”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την καθοριστική συμβολή του. “Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των φορέων που συγκροτούν μια συμμαχία δημιουργίας για την πόλη και τη χώρα μας”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ