Θεσσαλονίκη: “Συναγερμός” σε γηροκομείο – Τουλάχιστον 30 κρούσματα

Θεσσαλονίκη: “Συναγερμός” σε γηροκομείο – Τουλάχιστον 30 κρούσματα

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Συναγερμός” έχει σημάνει σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ύστερα από τεστ που ξεκίνησαν να διενεργούνται από τις 18 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, περίπου 50 στενές επαφές.

Οι περισσότεροι που νοσούν είναι άνω των 70 ετών ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στην δομή είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που τηρούνται όλο αυτό το διάστημα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι ιδιαιτέρα αυστηρά και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο πως έγινε η διασπορά στο γηροκομείο που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, με το οποίο επικοινώνησε το GRTimes.gr, αναμένεται σήμερα νέος έλεγχος από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση. Εκ μέρους της διοίκησης κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα διαμηνύεται πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενη επικοινωνία του GRTimes.gr με το γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας, οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για αμφίβολα κρούσματα, τα οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν ότι νοσούν και μάλιστα είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δομές ηλικιωμένων αποτέλεσαν από τις πρώτες στις οποίες ξεκίνησε ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του covid-19. Μέχρι τότε, οι δομές αυτές είχαν αποτελέσει – μεταξύ άλλων – “βόμβες” για τη διασπορά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα αρκετοί τρόφιμοι να καταλήξουν στο θάνατο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης, όπου ο ιός εξαπλώθηκε αρκετά γρήγορα σε 42 ανθρώπους και προκάλεσε τον θάνατο 26 εξ αυτών. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί τότε στο συγκεκριμένο συμβάν στη Βουλή και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου. «Τίποτα προσωπικά δεν με πόνεσε και δεν με στενοχώρησε περισσότερο από το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου δυστυχώς από ένα πρόσωπο έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα παραπάνω από 20 ηλικιωμένοι», είπε ο πρωθυπουργός τότε. Ωστόσο, τότε δεν υπήρχε το “όπλο” κατά του κορωνοϊού, ενώ τώρα που και στη συγκεκριμένη δομή της Θεσσαλονίκης, οι τρόφιμοι φέρονται να έχουν εμβολιαστεί, το “τίμημα” αναμένεται να είναι σαφώς μικρότερο…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ