Θεσσαλονίκη: Τα κρουασάν της Λένας Καλλίδου που ξετρελαίνουν

Θεσσαλονίκη: Τα κρουασάν της Λένας Καλλίδου που ξετρελαίνουν

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της «πόλης του γλυκού», κάνετε λίγη υπομονή, αυτές τις μέρες βγαίνουν τα περίφημα κρουασάν της Λένας Καλλίδου  με χειμωνιάτικες γεύσεις: κάστανο, σύκο, ρόδι, κυδώνι, πάστα από φυστίκι Αιγίνης και, οσονούπω…κιουνεφέ.

Κατεβαίνοντας τη Μπότσαρη με το αυτοκίνητο, κοντά στο ύψος της Δελφών, είχε πιάσει το μάτι μου μία πινακίδα που ξεχωρίζει, «Αρτοποιία Ιωάννη Τουρλή- Το καλύτερο κρουασάν της πόλης».

Κίνηση επόμενη, αναζήτηση στο facebook και …τσουπ, συνάντηση διαδικτυακή με τη Λένα Καλλίδου, η οποία, by the way, είναι αδελφή του chef Βασίλη Καλλίδη. Βρε λες να το έχει η οικογένεια στα γαστριμαργικά;

Τηλεφώνημα, ραντεβού και επίσκεψη στο Αρτοποιείο για να δούμε τι τέλος πάντων το τόσο διαφορετικό, έχουν αυτά τα καλύτερα κρουασάν της πόλης. Κι’ όσα δοκίμασα είναι πραγματικά υπέροχα , αλλά με το μαλακό, γιατί οι γεύσεις είναι πολλές και τα κρουασάν γενναιόδωρα σε μέγεθος και σε γέμιση.

«Είμαστε τρίτη γενιά αρτοποιοί. Ο σύζυγός μου, από χρόνια, ετοίμαζε για τη χονδρική κρουασάν σοκολάτας, μέχρι που αποφάσισα να πειραματιστώ και να κάνω την υπόθεση κρουασάν, δική μου. Ξεκίνησα πριν τρία χρόνια, πριν τον κορωνοϊό και το ένα έφερε το άλλο. Πειραματισμοί άπειροι, νέες γεύσεις, γλυκιές αλλά και αλμυρές αφού όριο στη φαντασία και στη δημιουργικότητα δεν υπάρχει», εξήγησε η κα. Καλλίδου μιλώντας στο GRTimes.gr

Που να πρωτοεστιάσεις, στα κρουασάν ή στη χειμαρρώδη Λένα Καλλίδου; Κι’ επάνω που το σκεφτόμουνα, μπαίνει στο κατάστημα ένας ευγενέστατος κύριος που ζήτησε το κρουασάν που του έχει μείνει αξέχαστο, με κιουνεφέ! Και νέα συζήτηση για το κιουνεφέ με αγνό αγελαδινό βούτυρο γκι από την Ινδία και το σιροπάκι που «σπάει» την ένταση του βουτύρου και…..

Λοιπόν η Λένα Καλλίδου βγάζει κρουσάν με 20 διαφορετικές γεύσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη γέμιση με cheese cake, τιραμισού, μήλο και κανέλα, πάβλοβα , μιλφέϊγ, εννοείται σοκολάτα και, πέρα από τις πολλές γλυκιές γεύσεις και δύο αλμυρά κρουασάν , με καρμπονάρα και μουσακά!

«Το καλύτερο κρουασάν της πόλης», έχει γίνει viral, είναι πασίγνωστο απλώς τώρα το μάθαμε και εμείς. Πελάτης μπαίνει στο αρτοποιείο, ζητάει τα κρουασάν της προτίμησής του κι’ ώσπου να βγει, έχει μπει ο επόμενος… βγες, μπες, βγες, μπες.

Το αρτοποιείο δίνει την ημέρα περί τα 140 γλυκά κρουασάν και το Σάββατο ως και πάνω από 200. Από κοντά και τα αλμυρά, αν και λιγότερα, σχεδόν γεύμα κανονικό.

Και βέβαια η Αρτοποιία Ιωάννη Τουρλή δεν παράγει μόνο κρουασάν, είναι τα ψωμάκια, τα τσουρέκια, τα κουλουράκια και τα διάφορα άλλα αρτοσκευάσματα και γλυκά, αλλά το κρουασάν είναι αυτό που μας μαγνήτισε, οπότε περί κρουασάν ο λόγος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top