Θεσσσαλονίκη: Σύνδεση έρευνας-αγοράς και ανάσχεση του brain drain οι στόχοι του 6ου «Technology forum»

Θεσσαλονίκη, Παιδεία   | 15/04/2019 | 17:35

Δράσεις, προτάσεις και εργαλεία, μέσα από τα οποία δύναται να υποστηριχθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την ανάσχεση του brain drain, αλλά και οι δυσκολίες που συναντά η προσπάθεια αυτή, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συνάντηση -για 6η συνεχή χρονιά- παραγωγικών φορέων και ερευνητικών οργανισμών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Πληροφορικής «Technology Forum», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το πρωί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα 8η στην ΕΕ των 28 στον τομέα ΤΠΕ του Horizon 2020»

Η Ελλάδα -μέσα και από τους ερευνητικούς φορείς και τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης- πρωτοστατεί και καταγράφει σημαντικές επιδόσεις σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την έρευνα, σύμφωνα την γενική γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Ματρώνα Κυπριανίδου, η οποία επικαλέστηκε πρόσφατα στοιχεία που φέρνουν την χώρα «στο τρέχον πρόγραμμα Horizon 2020 -το μεγάλο πλαίσιο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της έρευνας- στην 8η θέση, στην ΕΕ των 28, στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που σημαίνει ότι έχουμε δυνατούς επιστήμονες και νέους επιστήμονες σε αυτούς τους τομείς και όλες μας οι προσπάθειες στη γενική γραμματεία, στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να στηρίξουμε με ποιοτικές θέσεις εργασίας, ώστε αυτό το προσωπικό να εργαστεί και να συμβάλει στην πρόοδο της χώρας».

Πρόσθεσε, δε, ότι από το πρόγραμμα «Ερευνώ- Δημιουργώ- Καινοτομώ», ο δεύτερος κύκλος του οποίου, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, παρουσιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απευθύνεται στο ιδιωτικό και το δημόσιο οικοσύστημα της καινοτομίας της χώρας».

Η κα Κυπρανίδου επισήμανε ότι η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας σήμερα φτάνει «στα δύο δισ. ευρώ και στο 1,14% του ΑΕΠ, όταν ξεκινήσαμε το 2014 από το 0,5% -και σε απόλυτα νούμερα- και τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υποτροφίες του ΕΛΙΔΕΚ δημιουργούν από πολλούς πόρους ένα μείγμα πολιτικής, το οποίο μέχρι το 2021 θα αφορά 10.000 ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας». Σχετικά με την προσπάθεια ανάσχεσης του brain drain παρατήρησε ότι το πρόβλημα για τους επιστήμονες στις νέες τεχνολογίες είναι διεθνές και κυρίως ευρωπαϊκό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει δηλώσει πως της λείπουν 125.000 θέσεις υψηλών γνώσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των καινοτόμων επιχειρήσεων, με αφορμή και σχετικές αναφορές άλλων φορέων, επισήμανε: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή, πέρα από τον αναπτυξιακό νόμο και τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μία Κοινή Υπουργική Απόφαση, πολύ ενδιαφέρουσα και για τον ιδιωτικό τομέα […] οι δαπάνες που σχετίζονται με αποσβέσεις εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υλοποίησης ερευνητικών έργων, μετά από αξιολόγηση που κάνει η γενική γραμματεία φορο-απαλλάσσονται έως 30% και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για εταιρείες που καινοτομούν, έχουν πραγματική καινοτομία σε τομείς έντασης γνώσης».

«Να συνδέσουμε καινοτομία και επιχειρηματικότητα»-

Στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση του Global Talent Competitiveness Index επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας την ανάγκη σύνδεσης της γνώσης και της έρευνας με την αγορά, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. «Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στον αριθμό φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επίδοση, όμως εδώ τελειώνουν τα καλά νέα και αρχίζει η εικόνα να γίνεται ιδιαίτερα προβληματική. Είμαστε στη 99η θέση στη σύνδεση εκπαιδευτικού συστήματος και καινοτομίας, είμαστε στη 113η θέση στην ανάπτυξη συνεργατικών μηχανισμών (clusters), είμαστε στην 121η θέση στο brain gain. Λογικό από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε πολύ έντονα το φαινόμενο του brain drain στη χώρα μας […] Δυστυχώς ως χώρα, ενώ έχουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, έχουμε κορυφαία ιδρύματα και κορυφαία μυαλά που διαπρέπουν, παρόλα αυτά δυστυχώς μένουμε πίσω», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σημείωσε :»Χρηματοδοτούμε ήδη 20 εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα εδώ, προκειμένου να προμηθευτούν εξοπλισμό, να αναβαθμίσουν τις ερευνητικές τους υποδομές. Με την παρέμβαση αυτή αφενός ενισχύουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των ερευνητικών κέντρων, αφετέρου δίνουμε τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές να προσεγγίσουν νέα ερευνητικά πεδία. […] Παράλληλα με τη στήριξη στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα η Περιφέρεια συμμετέχει πολύ ενεργά σε clusters νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Δημιουργήσαμε την αυτοτελή διεύθυνση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του one-stop-shop, παρακάμπτει τη γραφειοκρατία και το χαρτομάνι του ελληνικού δημοσίου».

Σχετικά με το καθεστώς φορολόγησης των καινοτόμων επιχειρήσεων ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «καταθέσαμε ως Περιφέρεια επίσημα στην κυβέρνηση την αναλυτική πρότασή μας για την καθιέρωση ενός χαμηλού φορολογικού συντελεστή της τάξης του 10% για τις νεοφυείς επιχειρήσεις».

«Το ΑΠΘ εργοδότης 3.000 νέων εξειδικευμένων επιστημόνων»

Το ΑΠΘ είναι ο μεγαλύτερος ερευνητικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα, ο μεγαλύτερος εργοδότης νέων εξειδικευμένων επιστημόνων, καθώς περισσότεροι από 3.000 ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί φοιτητές δουλεύουν σε ερευνητικά έργα του ΑΠΘ, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος. «Είναι ο κινητήριος μοχλός σε μια τέτοια διοργάνωση, που δεν είναι επιστημονικό συνέδριο, είναι ένας χώρος συνάντησης των φορέων που ασχολούνται με τη νέα τεχνολογία, το κομμάτι της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και σε άλλα κομμάτια, αλλά κυρίως μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και έξω από την Ελλάδα στις γειτονικές χώρες», επισήμανε.

«Το ΕΚΕΤΑ συμβάλλει στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, όντας ο μόνος ερευνητικός φορέας στη χώρα που έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή στη βιομηχανική έρευνα μέσω των προγραμμάτων Horizon αλλά και σε απευθείας συνεργασίες με την ιδιωτική παγκόσμια βιομηχανία σε πάρα πολλούς τομείς. Έτσι ελπίζουμε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αλυσίδες αξίας για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, Κωστής Καγγελίδης εστίασε στο θέμα της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής: «Είναι μια παρέμβαση, όπου βλέπουμε ότι ο κάθε ένας από τους φορείς που εμπλέκονται λέει ότι έπραξε σωστά. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση που πρέπει να κληθούμε ως κοινωνία να την κάνουμε. Δεν είναι μόνο η παιδεία, η οικονομία, η ψηφιακή στρατηγική. Είναι όλα μαζί και έχουμε πρόβλημα να συγκεράσουμε αυτή την προσπάθεια σε συγκεκριμένα πράγματα και να μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη, πλάνα, δράσεις».

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης παρατήρησε ότι στη Βόρεια Ελλάδα «υπάρχει συγκέντρωση και επιστημόνων που δουλεύουν στο αντικείμενο, όσο και επιχειρήσεων, συνεπώς είναι μία από τις μεγάλες θεματικές ενότητες που μπορούμε να επενδύσουμε». «Είναι απαραίτητη η δημιουργία δομών και θυλάκων φυσικών, όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην καινοτομία θα μπορούν να συνυπάρχουν. Είναι εξίσου σημαντική η μείωση της φορολόγησης της εργασίας, και στους φόρους και στις ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, Στέλιος Λουτζίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετάβασης στη ψηφιακή εποχή που υλοποιεί η τράπεζα. «Έχουμε σε εξέλιξη ένα ευρύτατο πρόγραμμα, έτσι ώστε εκτός των άλλων να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και την εμπειρία του πελάτη. Έχουμε λύσεις όπως τα i-bank stores, i-bank pay, πρωτοβουλίες που καλλιεργούν την ψηφιακή κουλτούρα και βοηθούν το οικοσύστημα καινοτομίας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε από τους κύριους επενδυτές σε τέσσερα venture capitals που στηρίζουν start-ups», είπε.

Σημειώνεται ότι στο 6ο «Technology Forum» συμπράττουν είκοσι φορείς: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03:3026/06

Έρευνα – Tα ζευγάρια που λογομαχούν είναι πιο ευτυχισμένα Διάφορα

03:0026/06

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Νευροχειρουργικής Κλινικής και Ινστιτούτου Μό... Υγεία

02:3026/06

Ταινίες που πρέπει να δεις έστω μια φορά στη ζωή σου (VIDEO) Διάφορα

02:0026/06

Δίδυμοι Πύργοι: Στο φως αδημοσίευτες φωτογραφίες μετά την καταστροφή (ΦΩΤΟ) Διεθνή ,Χωρίς κατηγορία

01:3026/06

Επικίνδυνος μύθος η αντίληψη πως η πολλή καθαριότητα βλάπτει Υγεία

01:0026/06

Οι υπερτροφές που χρειάζονται όλα τα παιδιά Υγεία

00:3026/06

«Ξεθάβουν» δεινόσαυρο 68 εκατομμυρίων ετών (VIDEO) Διάφορα

00:0026/06

Χαρακόπουλος: Οι αγρότες κλείνουν την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ Κόμματα ,Πολιτική

23:5025/06

Το Instagram δεν κατασκοπεύει τους χρήστες του για να τους στέλνει διαφημίσεις Τεχνολογία

23:4025/06

Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Άστατος ο καιρός την Τετάρτη Περιβάλλον

23:3125/06

Δικάζεται 76χρονος για ασέλγεια σε δύο ανήλικα κορίτσια Ελλάδα ,Κοινωνία

23:3025/06

Σκουρλέτης: H ΝΔ δεν θέλει debate για να μη φωτιστούν οι αθέατες πλευρές του προγράμματ... Κόμματα ,Πολιτική

23:1725/06

Τέσσερις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Ελλάδα

23:0725/06

Κλειστή την Τετάρτη και την Πέμπτη η εθνική οδός στο ύψος του Πλαταμώνα Ελλάδα

22:5725/06

Παρίσταναν τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4725/06

Μητσοτάκης: Ο επόμενος πρωθυπουργός να λάβει ισχυρή εντολή για να αλλάξει τη χώρα Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

22:3625/06

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ο Τσίπρας «να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις» Διεθνή

22:1125/06

Θεσσαλονίκη: Πτώση δέντρου στη Λ. Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:5725/06

Πυρκαγιά από πτώση κεραυνού στο Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκη

21:5725/06

ARD: Υπόδειγμα προσφυγικού καταυλισμού η Λέρος Ελλάδα

21:4725/06

Εσπερίδα για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία στο ... Οικονομία

21:3725/06

Θεσσαλονίκη: Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:3225/06

Οργώνει την Περιφέρεια ο Σάββας Αναστασιάδης (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

21:2225/06

Τεράστιο νέφος καπνού κοντά στο Γιβραλτάρ – Έπειτα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημ... Διεθνή

21:1125/06

Μαγκριώτης: Η ακύρωση του debate δείχνει την έλλειψη σεβασμού στην δημοκρατική αρχή Κόμματα ,Πολιτική

21:0525/06

Φυλακές Κορυδαλλού: Τάβλα με καρφιά και αυτοσχέδια όπλα στην συμπλοκή των κρατουμένων (... Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5125/06

Ο Τραμπ διόρισε νέα εκπρόσωπο Λευκού Οίκου Διεθνή

20:3925/06

Παράσυρση ποδηλάτη από ΙΧ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:3025/06

Ιερώνυμος: «Μακριά από τον δρόμο των εξαρτήσεων» Ελλάδα

20:2025/06

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Ούτε δεμένος δεν θα έρθει σε ντιμπέιτ μαζί μου Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

19:5925/06

Νέα NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία – Με πραγματικά πυρά Διεθνή ,Σημαντικά

19:5725/06

Ο Στόλτενμπεργκ ελπίζει ότι η Β. Μακεδονία θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ ως τα τέλη το... Διεθνή

19:4125/06

ΚΙΝΑΛ: Δεκατρείς βασικές δεσμεύσεις για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

19:3325/06

Μεξικό: Οι μετανάστες που διασχίζουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ δεν θα συλλαμβάνονται Διεθνή

19:1625/06

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Δερβένι Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:0825/06

Τροχαίο σε μονάδα του Στρατού Ξηράς στο Λαγκαδά Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5625/06

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα απαντήσουμε με συντριπτική ισχύ! Διεθνή

18:3925/06

Ωραιόκαστρο: Αγιασμός για να σωθεί το δάσος από το φλοιοφάγο έντομο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:2425/06

Υπ. Υγείας: Μέτρα για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά Υγεία

18:1025/06

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο σχέδιο διατάγματος για αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας Κοινωνία

17:5425/06

Ηλικιωμένος ξεψύχησε μετά από ένταση σε τροχαίο ατύχημα Κοινωνία

17:5425/06

Διακομιδή βρέφους με πρόβλημα υγείας, από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4725/06

Στα «κόκκινα» οι (κομματικές) μηχανές της Θεσσαλονίκης Πολιτική ,Σημαντικά

17:4025/06

Έλενα Ράπτη: Mε την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στο 8ο Αθλητικό και Πολιτιστικό Camp του... Πολιτική

17:2925/06

Κουτσούμπας: Τώρα φτιάχνουν τον Γ. Βαρουφάκη ως κόμμα μιας χρήσης Πολιτική

17:2725/06

Πυρκαγιά σε σπίτι στο Παγγαίο Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1225/06

Μπάρκας – Η ΝΔ δεν άλλαξε ξαφνικά προβιά – ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από το Μ... Κόμματα ,Πολιτική

17:1125/06

Μείωση ποινής για τον πατέρα που σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια την 6χρονη Στέλλα Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0725/06

Συνάντηση Μαγκριώτη με εργαζόμενους του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και της Εγνατίας ΑΕ (Φ... Κόμματα ,Πολιτική

17:0625/06

Πρωτογενές πλεόνασμα 916 εκατ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2019 Ειδήσεις ,Οικονομία

17:0225/06

Ελεύθερος ο Έλληνας ράπερ που συνελήφθη για ναρκωτικά Ελλάδα ,Κοινωνία

17:0125/06

Μίχαλος: Σημαντικά περιθώρια περαιτέρως ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας Οικονομία

16:5925/06

Περιοδεία Τάσιου στον Δήμο Κασσάνδρας (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

16:5325/06

Σάπικα – Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα στη Νέα Δημοκρατία Κόμματα ,Πολιτική

16:4925/06

ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος για συνεργασία Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις πυρκαγιές Κοινωνία

16:4725/06

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Διεθνή

16:3725/06

Καταδικάστηκαν δύο για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου – Με ανασταλτικό χαρακτή... Χωρίς κατηγορία

16:3725/06

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3125/06

H Domino’s απέσυρε τη διαφήμιση #erxetai_pizza λόγω… αντιδράσεων Κοινωνία

16:2925/06

Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (VIDEO) Πολιτική ,Σημαντικά

16:2825/06

MEGA BROKERS – Επαναπιστοποίηση του Δικτύου Πωλήσεων Αττικής (ΦΩΤΟ) Επιχειρήσεις

16:2325/06

Προϊόν μαύρης σοκολάτας ανακαλεί ο ΕΦΕΤ Ελλάδα ,Υγεία

16:2125/06

ΓΣΕΕ: Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους σε συνθήκες καύσωνα Υγεία

16:1025/06

Εργοδότης έστειλε στο κρατητήριο υπάλληλό του – Την είχε να δουλεύει ανασφάλιστη Κοινωνία

16:0025/06

Λ.Κυρίζογλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την Κ.Ε.Δ.Ε (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Σημαντικά

15:5525/06

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα για ιαματικά λουτρά Υγεία

15:4425/06

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα βρει ενωμένο τον Ελληνισμό απέναντί της Πολιτική

15:3225/06

Χωρίς σκηνοθεσία ο Σωκράτης Φάμελλος Παραπολιτικά

15:2925/06

Παπάς – Ο τουρισμός είναι πυλώνας της τοπικής, περιφερειακής και εθνικής οικονομίας Κόμματα ,Πολιτική

15:2525/06

Τσίπρας: Αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις θα υπάρξει τίμημα Πολιτική ,Σημαντικά

15:1725/06

Μεγάλη φωτιά στα Ίσθμια Κορινθίας – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες Κοινωνία

15:1325/06

Σε σοβαρή κατάσταση ο 48χρονος που τραυματίστηκε από ταχύπλοο στη Χαλκιδική Κοινωνία

15:1125/06

Αναστασιάδης – Υπάρχει ρεύμα και δυναμική υπέρ της Νέας Δημοκρατίας Κόμματα ,Πολιτική

15:0425/06

Kατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει απειλές και εκβιασμούς Κοινωνία

15:0325/06

Συνάντηση Σιμόπουλου με ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

14:5625/06

«Φορολογήστε μας» λένε οι πλουσιότεροι Αμερικανοί με επιστολή τους! Διεθνή

14:5125/06

Βανδαλισμοί σε εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

14:4825/06

Μέσα σε 24 ώρες- Ένα ατύχημα και ένα δυστύχημα στον ίδιο δρόμο της Χαλκιδικής Β.Ελλάδα

14:4525/06

Πατουλίδου – Αναβαθμίζεται το δίκτυο παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης Περιφέρειες

14:4125/06

Αλ. Τσίπρας: «Συγχαρητήρια Γιάννη, δίνεις μεγάλη χαρά σε έναν ολόκληρο λαό» Ελλάδα

14:3425/06

Συνεργασία Δασικής – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών Περιβάλλον

14:2725/06

Θεσσαλονίκη – Πεζόδρομος η Αγ. Σοφίας από την Τσιμισκή έως τη Λ. Νίκης Θεσσαλονίκη

14:2225/06

Ξεπερνά το 50% η ανανέωση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ Πολιτική ,Σημαντικά

14:2125/06

Ολόγυμνος στο κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα

14:1925/06

Προειδοποιεί η Ουάσινγκτον: Η Άγκυρα θα χάσει τα F-35 αν αγοράσει τους S-400 Διεθνή

14:1225/06

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για τα τρόφιμα που καταναλώνονται εκτός σπιτιού Ελλάδα ,Υγεία

14:0425/06

Παυλίδου – Καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά αξιολόγηση για πιο αποτελεσματικό κρατ... Κόμματα ,Πολιτική

13:5625/06

Χωρίς κόστος για τους καρκινοπαθείς γενετικές εξετάσεις μέσω του Δικτύου Ιατρικής Ακρίβ... Υγεία

13:4825/06

Ρουπακιώτης: Οι Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες Πολιτική

13:4025/06

Έγκλημα στη Ρόδο- Παραπέμπονται σε δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑμεΑ Ελλάδα

13:3225/06

Συνελήφθησαν για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

13:2525/06

ΙΣΘ – Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Υγεία

13:1525/06

Ανάρπαστος ο μπουφές των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ Παραπολιτικά

13:1425/06

Δεμένα όλα τα πλοία την Τετάρτη Ελλάδα

13:1325/06

Εκτός λειτουργίας το τηλεφωνικό δίκτυο της Ολλανδίας επί 4 ώρες! Διεθνή

13:0625/06

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ενοχή των οκτώ πρότεινε ο εισαγγελέας Ελλάδα

12:5825/06

Συνάντηση Τζαμπαζλή με Βλαχογιάννη Παραπολιτικά

12:5425/06

Ερντογάν-Ο Τσίπρας λέει μόνος του κάποια πράγματα-Eμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις Βαλκάνια ,Σημαντικά

12:5025/06

Ράπτη – Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία για την αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικό... Κόμματα ,Πολιτική

12:4525/06

Από το χειμώνα υποχρεωτική υποβολή οικονομικών στοιχείων από τις επιχειρήσεις στην ΤτΕ Οικονομία

12:3525/06

Μπήκαν τα ΜΑΤ στις φυλακές Κορυδαλλού- Συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Σημαντικά

12:3125/06

Στην Κύπρο για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια ο Αλ. Τσίπρας Πολιτική

12:2825/06

ΣΒΕ: Εκλέχθηκε το δ.σ. για την επόμενη τριετή θητεία Οικονομία

12:2425/06

Φοιτητές στελεχώνουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο στη Χαλκιδική Β.Ελλάδα ,Υγεία

12:1725/06

Ο Σαουλίδης μοιράζει «Χαμόγελα» Κόμματα ,Πολιτική

12:1025/06

Καράογλου – Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση Κόμματα ,Πολιτική

12:0325/06

Συνήγορος του Καταναλωτή-Αποζημιώθηκε επιβάτης λόγω καθυστέρησης Ελλάδα

11:4725/06

Συγχαρητήρια από τον Παυλόπουλο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο Ελλάδα

11:3425/06

Ο Τζιτζικώστας στο «Summer Fancy Food Show 2019» στη Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ) Περιφέρειες

11:3025/06

Η Φρίντα… «συνταξιοδοτήθηκε» (VIDEO) Διάφορα

11:1825/06

Δεν θα… ξαναπαρκάρει σε πεζοδρόμιο! (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

11:1125/06

Τμήμα Υποδοχής Βρεφών «Μητέρα» – Η έλλειψη προσωπικού… βάζει «λουκέτο» Υγεία

10:4725/06

Τσακαλώτος: «Η λιτότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο» Κόμματα ,Πολιτική

10:4025/06

Εννέα συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

10:3225/06

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομα εκδιδόμενες στη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

10:2425/06

Στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίον συγκεντρωμένων-Τραυματίστηκαν φοιτητές (VIDEO) Διεθνή

10:0925/06

Ενημέρωση για την επέκταση φυσικού αερίου στην Αγ. Τριάδα Δήμοι

10:0225/06

Ο μισός πληθυσμός της Γης πιστεύει ότι η χώρα όπου ζει… δεν είναι δημοκρατική! Διεθνή

09:5525/06

Δίκτυο εθελοντών από τον Δήμο Δέλτα Δήμοι