Θεσσσαλονίκη: Σύνδεση έρευνας-αγοράς και ανάσχεση του brain drain οι στόχοι του 6ου «Technology forum»

Θεσσαλονίκη, Παιδεία   | 15/04/2019 | 17:35

Δράσεις, προτάσεις και εργαλεία, μέσα από τα οποία δύναται να υποστηριχθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την ανάσχεση του brain drain, αλλά και οι δυσκολίες που συναντά η προσπάθεια αυτή, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συνάντηση -για 6η συνεχή χρονιά- παραγωγικών φορέων και ερευνητικών οργανισμών, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Πληροφορικής «Technology Forum», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το πρωί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα 8η στην ΕΕ των 28 στον τομέα ΤΠΕ του Horizon 2020»

Η Ελλάδα -μέσα και από τους ερευνητικούς φορείς και τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης- πρωτοστατεί και καταγράφει σημαντικές επιδόσεις σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την έρευνα, σύμφωνα την γενική γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Ματρώνα Κυπριανίδου, η οποία επικαλέστηκε πρόσφατα στοιχεία που φέρνουν την χώρα «στο τρέχον πρόγραμμα Horizon 2020 -το μεγάλο πλαίσιο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της έρευνας- στην 8η θέση, στην ΕΕ των 28, στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που σημαίνει ότι έχουμε δυνατούς επιστήμονες και νέους επιστήμονες σε αυτούς τους τομείς και όλες μας οι προσπάθειες στη γενική γραμματεία, στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι να στηρίξουμε με ποιοτικές θέσεις εργασίας, ώστε αυτό το προσωπικό να εργαστεί και να συμβάλει στην πρόοδο της χώρας».

Πρόσθεσε, δε, ότι από το πρόγραμμα «Ερευνώ- Δημιουργώ- Καινοτομώ», ο δεύτερος κύκλος του οποίου, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, παρουσιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απευθύνεται στο ιδιωτικό και το δημόσιο οικοσύστημα της καινοτομίας της χώρας».

Η κα Κυπρανίδου επισήμανε ότι η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας σήμερα φτάνει «στα δύο δισ. ευρώ και στο 1,14% του ΑΕΠ, όταν ξεκινήσαμε το 2014 από το 0,5% -και σε απόλυτα νούμερα- και τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υποτροφίες του ΕΛΙΔΕΚ δημιουργούν από πολλούς πόρους ένα μείγμα πολιτικής, το οποίο μέχρι το 2021 θα αφορά 10.000 ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας». Σχετικά με την προσπάθεια ανάσχεσης του brain drain παρατήρησε ότι το πρόβλημα για τους επιστήμονες στις νέες τεχνολογίες είναι διεθνές και κυρίως ευρωπαϊκό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η ΕΕ έχει δηλώσει πως της λείπουν 125.000 θέσεις υψηλών γνώσεων στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των καινοτόμων επιχειρήσεων, με αφορμή και σχετικές αναφορές άλλων φορέων, επισήμανε: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή, πέρα από τον αναπτυξιακό νόμο και τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μία Κοινή Υπουργική Απόφαση, πολύ ενδιαφέρουσα και για τον ιδιωτικό τομέα […] οι δαπάνες που σχετίζονται με αποσβέσεις εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υλοποίησης ερευνητικών έργων, μετά από αξιολόγηση που κάνει η γενική γραμματεία φορο-απαλλάσσονται έως 30% και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για εταιρείες που καινοτομούν, έχουν πραγματική καινοτομία σε τομείς έντασης γνώσης».

«Να συνδέσουμε καινοτομία και επιχειρηματικότητα»-

Στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση του Global Talent Competitiveness Index επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας την ανάγκη σύνδεσης της γνώσης και της έρευνας με την αγορά, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. «Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στον αριθμό φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επίδοση, όμως εδώ τελειώνουν τα καλά νέα και αρχίζει η εικόνα να γίνεται ιδιαίτερα προβληματική. Είμαστε στη 99η θέση στη σύνδεση εκπαιδευτικού συστήματος και καινοτομίας, είμαστε στη 113η θέση στην ανάπτυξη συνεργατικών μηχανισμών (clusters), είμαστε στην 121η θέση στο brain gain. Λογικό από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε πολύ έντονα το φαινόμενο του brain drain στη χώρα μας […] Δυστυχώς ως χώρα, ενώ έχουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, έχουμε κορυφαία ιδρύματα και κορυφαία μυαλά που διαπρέπουν, παρόλα αυτά δυστυχώς μένουμε πίσω», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια μέσα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σημείωσε :»Χρηματοδοτούμε ήδη 20 εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα εδώ, προκειμένου να προμηθευτούν εξοπλισμό, να αναβαθμίσουν τις ερευνητικές τους υποδομές. Με την παρέμβαση αυτή αφενός ενισχύουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των ερευνητικών κέντρων, αφετέρου δίνουμε τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές να προσεγγίσουν νέα ερευνητικά πεδία. […] Παράλληλα με τη στήριξη στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα η Περιφέρεια συμμετέχει πολύ ενεργά σε clusters νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Δημιουργήσαμε την αυτοτελή διεύθυνση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του one-stop-shop, παρακάμπτει τη γραφειοκρατία και το χαρτομάνι του ελληνικού δημοσίου».

Σχετικά με το καθεστώς φορολόγησης των καινοτόμων επιχειρήσεων ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «καταθέσαμε ως Περιφέρεια επίσημα στην κυβέρνηση την αναλυτική πρότασή μας για την καθιέρωση ενός χαμηλού φορολογικού συντελεστή της τάξης του 10% για τις νεοφυείς επιχειρήσεις».

«Το ΑΠΘ εργοδότης 3.000 νέων εξειδικευμένων επιστημόνων»

Το ΑΠΘ είναι ο μεγαλύτερος ερευνητικός οργανισμός στη Βόρεια Ελλάδα, ο μεγαλύτερος εργοδότης νέων εξειδικευμένων επιστημόνων, καθώς περισσότεροι από 3.000 ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί φοιτητές δουλεύουν σε ερευνητικά έργα του ΑΠΘ, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος. «Είναι ο κινητήριος μοχλός σε μια τέτοια διοργάνωση, που δεν είναι επιστημονικό συνέδριο, είναι ένας χώρος συνάντησης των φορέων που ασχολούνται με τη νέα τεχνολογία, το κομμάτι της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και σε άλλα κομμάτια, αλλά κυρίως μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και έξω από την Ελλάδα στις γειτονικές χώρες», επισήμανε.

«Το ΕΚΕΤΑ συμβάλλει στον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, όντας ο μόνος ερευνητικός φορέας στη χώρα που έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή στη βιομηχανική έρευνα μέσω των προγραμμάτων Horizon αλλά και σε απευθείας συνεργασίες με την ιδιωτική παγκόσμια βιομηχανία σε πάρα πολλούς τομείς. Έτσι ελπίζουμε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αλυσίδες αξίας για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, Κωστής Καγγελίδης εστίασε στο θέμα της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής: «Είναι μια παρέμβαση, όπου βλέπουμε ότι ο κάθε ένας από τους φορείς που εμπλέκονται λέει ότι έπραξε σωστά. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση που πρέπει να κληθούμε ως κοινωνία να την κάνουμε. Δεν είναι μόνο η παιδεία, η οικονομία, η ψηφιακή στρατηγική. Είναι όλα μαζί και έχουμε πρόβλημα να συγκεράσουμε αυτή την προσπάθεια σε συγκεκριμένα πράγματα και να μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη, πλάνα, δράσεις».

Ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος Λουφάκης παρατήρησε ότι στη Βόρεια Ελλάδα «υπάρχει συγκέντρωση και επιστημόνων που δουλεύουν στο αντικείμενο, όσο και επιχειρήσεων, συνεπώς είναι μία από τις μεγάλες θεματικές ενότητες που μπορούμε να επενδύσουμε». «Είναι απαραίτητη η δημιουργία δομών και θυλάκων φυσικών, όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην καινοτομία θα μπορούν να συνυπάρχουν. Είναι εξίσου σημαντική η μείωση της φορολόγησης της εργασίας, και στους φόρους και στις ασφαλιστικές εισφορές», πρόσθεσε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, Στέλιος Λουτζίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετάβασης στη ψηφιακή εποχή που υλοποιεί η τράπεζα. «Έχουμε σε εξέλιξη ένα ευρύτατο πρόγραμμα, έτσι ώστε εκτός των άλλων να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και την εμπειρία του πελάτη. Έχουμε λύσεις όπως τα i-bank stores, i-bank pay, πρωτοβουλίες που καλλιεργούν την ψηφιακή κουλτούρα και βοηθούν το οικοσύστημα καινοτομίας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε από τους κύριους επενδυτές σε τέσσερα venture capitals που στηρίζουν start-ups», είπε.

Σημειώνεται ότι στο 6ο «Technology Forum» συμπράττουν είκοσι φορείς: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5421/04

Τουρκία: Άγρια επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Διεθνή

23:4921/04

Το σχόλιο της Ρωσίας για την συντριπτική ήττα Ποροσένκο στην Ουκρανία Διεθνή

23:3321/04

Επιστρέφουν από τη Μ. Δευτέρα οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και η αφρικανική σκόνη Ελλάδα

22:5921/04

Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός αχταρμάς οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω Πολιτική

22:5121/04

Τραγικό δυστύχημα στα Ν.Βρασνά – Νεκρό προσφυγόπουλο 4 ετών που καταπλακώθηκε από... Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:2421/04

Super League: Η Βαθμολογία και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής Αθλητισμός

22:2121/04

Βόρεια Μακεδονία- Εκλογές: Μικρό προβάδισμα Πεντάροφσκι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα Διεθνή ,Σημαντικά

22:1421/04

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Αθλητισμός

22:1121/04

Τζακ Ποτ στο Τζόκερ Αθλητισμός

22:0621/04

Αναμονή στο Λευκό Πύργο για τους πανηγυρισμούς (ΦΩΤΟ-VIDEO) Αθλητισμός

21:5621/04

Τζιτζικώστας για ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα χαράς Αθλητισμός

21:4821/04

Βιεϊρίνια: «Τιμή μου που ακούστηκε το όνομα μου στην Τούμπα» Αθλητισμός

21:3821/04

ΠΑΟΚ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα! Αθλητισμός

21:1921/04

Ουκρανία: Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι νέος πρόεδρος της χώρας Διεθνή

21:1621/04

ΑΣ ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: «ΠΑΟΚ ανέστη!» Αθλητισμός

21:1421/04

Ορφανός για ΠΑΟΚ: «Σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» Αθλητισμός

20:5321/04

Βόρεια Μακεδονία: Έκλεισαν οι κάλπες, υψηλά ποσοστά αποχής Βαλκάνια

20:3721/04

ΟΟΣΑ: Στα επίπεδα του 2013 οι μισθοί στην Ελλάδα -Μεγάλες οι απώλειες στα εισοδήματα Ειδήσεις ,Οικονομία

20:2821/04

Αλ. Τσίπρας: Θλίψη κι αποτροπιασμός για το τυφλό μίσος τρομοκρατικών επιθέσεων Πολιτική

20:2421/04

Ποτάμι: Αύριο η παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου Κόμματα

20:1921/04

Όλγα Γεροβασίλη: Τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια Πολιτική

19:4421/04

Πρ. Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας οι ειδεχθείς βομβιστικές επιθέσεις Πολιτική

19:2921/04

«Πασχαλιάτικο» προεκλογικό σποτ από το Ποτάμι (VIDEO) Κόμματα

19:2721/04

Πρόστιμα-μαμούθ στους πυροπαθείς στο Μάτι – Φτάνουν ως και τα 400.000 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2321/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Εξαήμερη κράτηση στον 35χρονο υπολοχαγό για το φόνο και δεύτερης γυν... Διεθνή ,Σημαντικά

19:1621/04

Αρκαδία: Τραυματισμός Γερμανού αναρριχητή Ελλάδα

19:0821/04

Πρώην πρόεδροι δικηγόρων: Βάναυσος θρυμματισμός του τεκμηρίου αθωότητας των δύο ποινικο... Κοινωνία

18:5921/04

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης-κυκλοφορίας εν όψει Πάσχα Ελλάδα

18:1521/04

Απίστευτο ρεκόρ από τον Ιωνικό Νίκαιας που «διέλυσε» τον Εθνικό 197-116 για την Α2 μπάσκετ Αθλητισμός

18:0921/04

Εξάρχεια: Επίθεση μοτοσικλετιστών σε πεζό, μέρα μεσημέρι (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0521/04

Κρήτη: 85χρονη πέθανε μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0121/04

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές Χωρίς κατηγορία

17:5621/04

Πρ. Παυλόπουλος: Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου Πολιτική

17:5421/04

Τι λένε επιχειρηματίες σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι Οικονομία

17:4821/04

Νεώριο Σύρου: Στο «φουλ» οι δουλειές στο ναυπηγείο Ναυτιλία ,Οικονομία

17:3221/04

Βανδαλισμοί οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το Ιβανώφειο (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός

17:1721/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι σε φαράγγι – Τραυματίας ο τέταρτος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1321/04

Παπαδημούλης, Μουζάλας, Καλπάκης αποδοκιμάστηκαν από πολίτες στη Δράμα Πολιτική

16:5921/04

Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας, στο πλευρό των θυμάτων της Σρι Λάνκα Διεθνή

16:5421/04

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια – Μαγικές σκηνές στην Τούμπα: LIVE ... Αθλητισμός ,Σημαντικά

16:4221/04

Αγωγή κατά Παπακώστα προανήγγειλε ο συνήγορος Λυκουρέζου Κοινωνία

16:2821/04

Υπ. Εργασίας: Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.... Ειδήσεις ,Οικονομία

16:1721/04

Λάρισα: Έκλεψαν 96 αρνιά και προσπάθησαν να τα πουλήσουν Κοινωνία

16:1221/04

Κοτζιάς: Μάχη ενάντια στους δήθεν υπερπατριώτες ακροδεξιούς Πολιτική

16:0021/04

Θεοδωράκης: Τιμή στους αγωνιστές κατά της Χούντας Κόμματα ,Πολιτική

15:5021/04

Αποτάχθηκαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία Διεθνή

15:4021/04

Ζαρωτιάδης: Η συλλογική μνήμη μοναδικό αντίδοτο στη βία και στο μίσος Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:3621/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 200 νεκροί- 7 οι συλληφθέντες Διεθνή ,Σημαντικά

15:2021/04

Βόρεια Μακεδονία: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία Διεθνή

15:1021/04

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καρέα και Βύρωνα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0721/04

Θεσσαλονίκη: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν τους πανηγυρισμούς (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

15:0021/04

Αχτσιόγλου: Το έργο μας έχει σαφές ταξικό πρόσημο και μας δένει με την κοινωνία Κόμματα ,Πολιτική

14:5021/04

Μητσοτάκης: Φρίκη και οργή προκαλούν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Κόμματα ,Πολιτική

14:4021/04

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ειδεχθείς επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Πολιτική

14:3021/04

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση Κόμματα ,Πολιτική

14:1321/04

Σρι Λάνκα: Την όγδοη έκρηξη προκάλεσε καμικάζι – 160 οι νεκροί Διεθνή

14:1021/04

Γεωργούλης: Να βάλω ένα λιθαράκι για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

14:0021/04

Παυλόπουλος: Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα Κόμματα ,Πολιτική

13:5021/04

Χαρακόπουλος: Στα χαρτιά οι εξαγγελίες Τσίπρα για Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων ... Κόμματα ,Πολιτική

13:4021/04

Αμανατίδης: Φρένο στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

13:3021/04

Τρίκαλα: Νεκρός ανήλικος που έπεσε από τον 4ο όροφο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:2021/04

Ευρωεκλογές: Ποιoς θα αξιοποιήσει τον κλονισμό από τον «πολιτικό σεισμό»; Άποψη ,Άρθρα

13:1321/04

Σρι Λάνκα: Και όγδοη έκρηξη στο Κολόμπο Διεθνή

13:1021/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Ο 35χρονος ομολόγησε την δολοφονία και των δυο γυναικών Διεθνή ,Σημαντικά

13:0021/04

Η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Διεθνή

12:5021/04

Μητσοτάκης: Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απ... Κόμματα ,Πολιτική

12:4021/04

Κ. Γιουτίκας: Στηρίξτε μας, έχουμε έργο, έχουμε όραμα Περιφέρειες

12:2021/04

Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα Διεθνή

12:1021/04

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κυριακάτικη αργία Θεσσαλονίκη

12:0021/04

Ζαρωτιάδης: Θα τιμήσουμε τους Θεσσαλονικείς του αντιδικτατορικού αγώνα Τοπική Αυτοδιοίκηση

11:5021/04

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός σε παραλία Ελλάδα ,Κοινωνία

11:4021/04

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να τεθούν στο περιθώριο οι νεοναζιστές Κόμματα ,Πολιτική

11:3021/04

Το pyroshow των οπαδών του ΠΑΟΚ από ψηλά (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

11:2221/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

11:1021/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι στο φαράγγι του Αγίου Λουκά Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0021/04

Το διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές (VIDEO) Κόμματα ,Πολιτική

10:5021/04

Γεωργιάδης: Οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα εάν η διαφορά στις ευρωεκλογές εί... Κόμματα ,Πολιτική

10:4021/04

Γεννηματά: Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Λαφαζάνης: Βατερλό για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι ευρωεκλογές Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Θεσσαλονίκη: Υψώθηκε σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκη

10:2021/04

Το 50% των απορριμμάτων των ελληνικών θαλασσών είναι κουτιά αλουμινίου, πλαστικά μπουκά... Περιβάλλον

10:1521/04

Το δ.σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ενέργεια

10:1021/04

Σρι Λάνκα: Στους 52 οι νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

10:0021/04

Εισβολή Ρουβίκωνα σε κατάστημα ρούχων Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5021/04

Κύπρος: Ένα θρίλερ διαδραματίζεται αναζητώντας τη μικρή Σιέρα Διεθνή

09:4021/04

Αυστραλία: Άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα – Νεκροί δύο διασώστες που πήγαν να τ... Διεθνή

09:3021/04

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία Διεθνή ,Σημαντικά

09:2021/04

Φωτιά σε ΙΧ τα ξημερώματα έξω από την Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1021/04

Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές Κόμματα ,Πολιτική

09:0021/04

Τζιτζικώστας: Οι συμπολίτες μας να ακούσουν το σημαντικό έργο που έγινε στην Κ. Μακεδονία Περιφέρειες

08:5021/04

Θεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Θεσσαλονίκη

08:4021/04

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης για ακόμη ένα βράδυ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3021/04

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα ενόψει Πάσχα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:2021/04

Σρι Λάνκα: Πολλαπλές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία – Δεκάδες νεκροί (VIDEO) Διεθνή

08:1521/04

Ξυλόκαστρο: Νεκρό ένα άτομο στο φαράγγι του Αγίου Λουκά Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0021/04

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις Ελλάδα ,Περιβάλλον

07:4221/04

ΕΕ: Τα Στρουμφ στη μάχη για τον γαλάζιο πλανήτη Περιβάλλον

07:4021/04

Ε. Χατζηγεωργίου στο GrTimes: Ο Τσίπρας είναι εξαιρετικός φίλος, όπως είναι και ως πρωθ... SamTimes ,Σημαντικά

07:3021/04

«Δείξτε το μωρό»: Γιατί οι Βρετανοί είναι έξαλλοι με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μ... Διεθνή

07:0021/04

Αυτό είναι το πλεονέκτημα υγείας των vegan Διάφορα

06:3021/04

Σκύλο ή γάτα; Τι προτιμούν οι Έλληνες Διάφορα