Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ: 11η Ημερίδα για την Εφηβεία

Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ: 11η Ημερίδα για την Εφηβεία

Ως συνέχεια μιας επιτυχημένης 10ετίας ημερίδων για την εφηβεία ακολουθεί η διοργάνωση της 11ης Ημερίδας για την Εφηβεία, για πρώτη φορά από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Εφηβική Ιατρική και Φροντίδα Υγείας Εφήβων» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Β’ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV).

H Ημερίδα στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των επιστημόνων που ασχολούνται ολιστικά με τον έφηβο και τις ιδιαιτερότητες της εφηβικής ηλικίας.

Τα θέματα που θα αναλυθούν στην 11η Ημερίδα αφορούν στις διαταραχές πρόσληψης τροφής φτάνοντας στα άκρα από την παχυσαρκία στη νευρογενή ανορεξία και τις επιπτώσεις αυτών στη μελλοντική υγεία των εφήβων. Για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος στην Ημερίδα οι φοιτητές του ΠΜΣ αναλύοντας ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα αυτό της συνύπαρξης πολλών γενεών στην καθημερινότητα και στον χώρο εργασίας καθώς επίσης και στο χάσμα των γενεών. Η διάλεξη από προσκεκλημένη ομιλήτρια αφορά μια διαχρονική αναφορά στην πλούσια λογοτεχνία με θέμα την εφηβεία.

Η 11η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ