ΒορΟινά Χριστουγέννων: Δημοπρασία κρασιών για καλό σκοπό

ΒορΟινά Χριστουγέννων: Δημοπρασία κρασιών για καλό σκοπό

Σπάνιες συλλεκτικές φιάλες, επετειακές εμφιαλώσεις και ακυκλοφόρητα κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και ευχάριστη δομή. Φέτος, η εκδήλωση οινογνωσίας «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» που διοργανώνει η  Ένωση Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος, πέρα του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, προσελκύει το ενδιαφέρον του οινόφιλου κοινού με τα σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά. Όσο για τις τιμές εκκίνησης, ξεκινούν από τα 25 ευρώ και φτάνουν και τα 500 ευρώ, με την παλαιότερη εσοδειά να είναι του… 1998!

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Από την αμπελουργική ζώνη Π.Ο.Π. της Νάουσας μέχρι τη Σιάτιστα και το Βελβεντό Κοζάνης, και από την Ήπειρο και το Αμύνταιο Φλώρινας έως τη Δράμα, την Χαλκιδική και την αμπελουργική ζώνη της Επανομής Θεσσαλονίκης, και από εκεί στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί δίχως εμπορικό χαρακτήρα καθώς και παλαιωμένα αποστάγματα σε φιάλες των 0,75 λίτρων, των 1,5 λίτρων (magnum), 3, 5 και 6 λίτρων. Πρωταγωνιστούν στα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» που διοργανώνει κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, στο πνεύμα των εορτών, η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ωστόσο, φέτος, πέμπτη χρονιά που διοργανώνεται η εκδήλωση, λόγω της ιδιόμορφης κατάστασης, οι οινοποιοί-μέλη της Ένωσης αποφάσισαν ομόφωνα ο θεσμός της προσφοράς να συνεχιστεί και μάλιστα ακόμη πιο ισχυρός.

«Φέτος, τα γιορτινά μας ‘ΒορΟινά των Χριστουγέννων’ θα αποτελέσουν μια διαδικτυακή προσφορά αγάπης σε παιδιά που την έχουν ανάγκη» αναφέρει στο GRTimes.gr η Αλεξάνδρα Ανθίδου από το τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος εξηγώντας πως σπάνια κρασιά ακυκλοφόρητα ή περιορισμένης κυκλοφορίας – σε κάποιες περιπτώσεις οι κυκλοφορίες αφορούν μονάχα το εξωτερικό-, θα δημοπρατηθούν σε online πλειστηριασμό που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Όσο για τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, τα οποία υπολογίζονται περί τις 3.500 – 5.000 ευρώ, (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr έχει τεθεί στόχος για συγκέντρωση υψηλότερου χρηματικού ποσού) θα προσφερθούν στο «MakeAWish» (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδας), στόχος του οποίου είναι να εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Από το 1996 που ιδρύθηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.500 ευχές.

Η αγάπη και το καλό κρασί ενώνουν

Ποια κρασιά θα συμμετέχουν στη δημοπρασία στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» φιλανθρωπικού χαρακτήρα; Ποιες οι ποικιλίες, οι εσοδειές, η χρονιά, οι παραγωγοί, τα αμπελοτόπια, τα αρώματα και οι δομές των κρασιών; Για όλα τα παραπάνω καθώς και για τα κρασιά και τις τιμές εκκίνησης του πλειστηριασμού μπορείτε να ενημερώνεστε, ήδη από το περασμένο Σάββατο 5/12, καθώς και να συμμετέχετε με προ-προσφορές (pre bids) μέσα από την ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr.

Σ’ ότι αφορά τη δημοπρασία, η αγάπη και το καλό κρασί έχοντας στόχο να εκπληρώσουν ευχές παιδιών που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, ενώνονται την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, διαδικτυακά (online) μέσα από τις σελίδες winemakersofnorthgreece στο facebook και στο instagram.

Έως τις 20.00, θα δημοπρατηθούν με τη μέθοδο του πλειστηριασμού, μία σειρά από ειδικά διαμορφωμένες γιορτινές, οινικές προτάσεις, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κάθε οινόφιλου και να κινητοποιήσουν τους συνανθρώπους μας να προσφέρουν χαρά και ουσιαστική δύναμη σε ένα παιδικό πρόσωπο.

Τη δημοπρασία έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο MW (Master of wine) Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirits Professional Center  (W.S.P.C.) του Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Οργανισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στη δημοπρασία είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις αγοράς οίνων, σε ευρεία κλίμακα τιμών, με τιμές εκκίνησης από τα 25 ευρώ έως και τα 500 ευρώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top