Πρόωρη χαρακτήρισε την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για επανεκκίνηση των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία από τη Δευτέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε παρακινδυνευμένο το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να περιμένουν για την ανακοίνωση της απόφασης τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε αναμένεται η ανακοίνωση των μετρήσεων  που θα αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της εορταστικής κινητικότητας στο ιικό φορτίο. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη μια εβδομάδα «για να είμαστε στην ασφαλή πλευρά και 100% σίγουροι».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «η υπουργός, οι επιτροπές θα πρέπει να σταθμίσουν τη μεγάλη κινητικότητα που δημιουργείται με το άνοιγμα των σχολείων, ούτως ώστε να μην πάμε σε πισωγύρισμα». Αν αυτό συμβεί, προειδοποίησε ο ίδιος, το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας θα είναι χειρότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο, καθώς σήμερα η πληρότητα στις ΜΕΘ της πόλης κινείται στο 80%, ενώ είναι «απίστευτη η κόπωση στο υγειονομικό προσωπικό».

Ο κ. Ζέρβας άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας για το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε ρωτήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων ούτε ενημερώθηκε ακόμη για το μοντέλο που επελέγη για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, όπως οι διπλές είσοδοι και οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης παρότι οι δήμοι έχουν μεγάλη αρμοδιότητα για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων. «Από τα σάιτ ενημερώθηκα», αποκάλυψε ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας πως δεν ενημερώθηκε ούτε η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα έργα και στις πρωτοβουλίες της διοίκησής του που είναι σε εξέλιξη ή μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης , καθώς όπως τόνισε παρά την πανδημία «ο δήμος πρέπει να λειτουργεί».

Ο κ. Ζέρβας κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού και τη ισχνή συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα αυτό έχει να κάνει με τον δεύτερο ρόλο στον οποίο έχει οδηγηθεί η πόλη τα τελευταία 20 χρόνια «χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς προοπτική». Όταν αυτό αλλάξει και αποκτήσει η Θεσσαλονίκη παράλληλο (σ.σ. προφανώς με την Αθήνα) ρόλο στην ανάπτυξη τότε η πόλη «θα διεκδικήσει αυτό που της αξίζει».

Ίσως γνωριζόμασταν… πριν γεννηθούμε

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή… φρουράς που γίνεται σήμερα στο Διοικητήριο με την αποχώρηση του Θεόδωρου Καράογλου και την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης από τον Σταύρο Καλαφάτη. Έκανε λόγο για «εξαιρετική συνεργασία» με τον κ. Καράογλου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα συνεχιστεί με τον κ. Καλαφάτη με τον οποίο όπως είπε χαριτολογώντας «γνωριζόμασταν ίσως και πριν… γεννηθούμε καθώς οι γονείς μας ήταν φίλοι».

Ακούστε όλα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στη Μαρία Σαμολαδά:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top